13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΗ ομιλία του ΑΓΕΕΘΑ με θέμα «Ελληνική Υψηλή Στρατηγική: Η Στρατιωτική Διάσταση»

Η ομιλία του ΑΓΕΕΘΑ με θέμα «Ελληνική Υψηλή Στρατηγική: Η Στρατιωτική Διάσταση»

Την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συμμετείχε ως Κεντρικός Εισηγητής στη διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Ελληνική Υψηλή Στρατηγική: Η Στρατιωτική Διάσταση».

            Τον συντονισμό της συζήτησης είχε η κ. Κωνσταντίνα Μπότσιου, η οποία είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Σύγχρονης Ιστορίας και Διεθνούς Πολιτικής, στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και διδάσκει ως Επισκέπτρια Καθηγήτρια,Πολιτική και Διπλωματική Ιστορία στην Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ).

            Τον σχολιασμό της συζήτησης έκαναν:

            Oκ. Ηλίας Κουσκουβέλης, Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Διευθυντής του Εργαστηρίου Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης του ίδιου Τμήματος και κάτοχος της Έδρας Στρατηγικών Σπουδών του ΓΕΕΘΑ «ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ».

            Ο κ. Αθανάσιος Πλατιάς, Καθηγητής Στρατηγικής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

            Ο κ. Κωνσταντίνος Υφαντής, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με έμφαση στις σπουδές Ασφάλειας.

            Στην τοποθέτησή του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αρχικά ευχαρίστησε το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων για την πρόσκληση να συμμετέχει σε μία τόσο ενδιαφέρουσα συζήτηση.Εν συνεχεία αφού έκανε μία γενική τοποθέτηση επί της έννοιας της υψηλής στρατηγικής,αναφέρθηκε στο σύγχρονο περιβάλλον ασφάλειας,στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή ενδιαφέροντος της Χώρας μας, καθώς και στις απειλές και προκλήσεις που η Ελλάδα και οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) της, αντιμετωπίζουν.

            Επίσης, έκανε ιδιαίτερη μνεία στις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλουν οι Ελληνικές ΕΔ για την προώθηση της ασφάλειας και την περαιτέρω ανάδειξη της Ελλάδας ως πυλώνος σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στους σχεδιασμούς του ΓΕΕΘΑ για το μέλλον των ΕΔ ώστε αυτές να συνεχίσουν να εκπληρώνουν την αποστολή τους ακόμα πιο αποτελεσματικά.

            Ολοκληρώνοντας,απάντησε σε ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από τους διακεκριμένους Καθηγητές που συμμετείχαν στην συζήτηση.