13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΗ ''μάχη'' της Φέτας στα Στρατιωτικά Πρατήρια. Το αδιαχώρητο στα Σ.Π λόγω...

Η ”μάχη” της Φέτας στα Στρατιωτικά Πρατήρια. Το αδιαχώρητο στα Σ.Π λόγω χαμηλών τιμών στα γαλακτοκομικά

Του Ηλία Προύφα

Τραγική είναι η κατάσταση στην αγορά από τις αυξήσεις τιμών, ειδικά στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Μάλιστα από χθες Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου έως και τις 20 του μηνός, το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝ.ΚΑ), έχει ξεκινήσει μποϊκοτάζ στα γαλακτοκομικά προϊόντα λόγω των υπερυψηλών τιμών σε γάλα, γιαούρτι και τυρί.

Στα στρατιωτικά πρατήρια όπως μας μεταφέρουν αναγνώστες του kranosgr.com, οι τιμές στα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πολύ καλύτερες από την ελεύθερη αγορά κυρίως στα τυριά και ειδικά στη φέτα. Χαρακτηριστικά, όπως τονίζουν, ενώ σε μεγάλες αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ, οι φθηνότερες μάρκες τυριού φέτας κυμαίνονται στα 12 περίπου ευρώ, στα στρατιωτικά πρατήρια οι δικαιούχοι καταναλωτές μπορούν να βρουν τυροκομικά προϊόντα με τιμές από 8,50 έως 9 ευρώ το κιλό. Μάλιστα υπάρχουν Στρατιωτικά Πρατήρια με δύο και τρία είδη φέτας που οι τιμές κυμαίνονται κάτω από 10 ευρώ το κιλό.

Το ίδιο συμβαίνει και σε μεγάλη γκάμα προϊόντων διατροφής και ειδών πρώτης ανάγκης, όπως τα εμφιαλωμένα νερά, καθαριστικά, ζυμαρικά κλπ.

Η συγκράτηση των τιμών στα ράφια των Στρατιωτικών Πρατηρίων, στα οποία σημειωτέον δεν έχει ενταχθεί λόγω νομοθεσίας το Καλάθι του Νοικοκυριού, έχει οδηγήσει τους στρατιωτικούς να κάνουν στροφή για τις αγορές τους στα ”χακί” σούπερ μάρκετ.

Μάλιστα την τρέχουσα περίοδο, όπου οι τιμές αυξάνονται καθημερινά, ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, έχει δώσει εντολή για αυστηρούς ελέγχους στις τιμές των ΣΠ, και στην εξεύρεση προϊόντων με συμφέρουσες τιμές, για τα στελέχη και τις οικογένειές τους.

Όσον αφορά το μποϊκοτάζ στα γαλακτοκομικά προϊόντα, το Ινστιτούτο Καταναλωτή εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Μποϊκοτάζ η μόνη λύση κατά της ακρίβειας

Μετά από την ίδια εικόνα που παρουσιάζει η αγορά τροφίμων και ιδιαίτερα τα προϊόντα γάλακτος εμείς ως ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας μετά από απαίτηση χιλιάδων ή και εκατομμυρίων Καταναλωτών ξεκινάμε Μποϊκοτάζ στα τυροκομικά γαλακτοκομικά γάλατα γιαούρτια από 13 Φεβρουαρίου έως 20 Φεβρουαρίου 2023.
Ζητάμε από τους πολίτες καταναλωτές να μην αγοράζουν για μια εβδομάδα αυτά τα προϊόντα.
Η δύναμη της αγοράς είμαστε εμείς οι πολίτες καταναλωτές.
Λέμε όχι στην ακρίβεια παντού όχι στην αισχροκέρδεια και κερδοσκοπία.
Ότι δεν μπορεί να κάνει η κυβέρνηση ας το κάνουμε εμείς οι ίδιοι οι πολίτες καταναλωτές.
Ας φροντίσουμε το πορτοφόλι μας την τσέπη μας ας προστατέψουμε το εισόδημα που κάποιοι θέλουν να κλέψουν χωρίς ίχνος λογικής αλλά και ηθικής αφού παράλληλα μειώνουν τις ποσότητες στις ίδιες συσκευασίες προϊόντων.
Από 13 Φεβρουαρίου ημέρα Δευτέρα έως 20 Φεβρουαρίου ημέρα Κυριακή 2023
δεν αγοράζουμε προϊόντα γαλακτοκομικά γάλατα γιαούρτια τυροκομικά εγχώρια
ή εισαγωγής.