13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΕΠΟΠ: Οι ενέργειες Μυλωνάκη, Ρώτα, Αντωνόπουλου και η ευκαιρία που χάθηκε σήμερα...

ΕΠΟΠ: Οι ενέργειες Μυλωνάκη, Ρώτα, Αντωνόπουλου και η ευκαιρία που χάθηκε σήμερα στη Βουλή…

Του Ηλία Προύφα

Σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε ένα σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με θέμα τη «Δημιουργία Πάρκου Ναυτικής Παράδοσης – Κύρωση σύμβασης δωρεάς μεταξύ της εταιρείας “Κύκλωψ Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία” και του Ελληνικού Δημοσίου».

Εισηγητές του νομοσχεδίου είχαν ορισθεί ο Ναύαρχος Διονύσιος Χατζηδάκης από τη ΝΔ και ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Δρίτσας.

Το σχέδιο νόμου το οποίο είχαν ”ανακαλύψει” πριν μέρες ο Πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ, Δημήτρης Ρώτας και ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕ Ρόδου, Γραμματέας Θεμάτων ΕΠΟΠ – ΠΟΜΕΝΣ, Νίκος Αντωνόπουλος, ότι θα ερχόταν σήμερα στη Βουλή, θεωρήθηκε από τους συνδικαλιστές ως μία καλή ευκαιρία να περάσουν τροπολογίες που δεν είχαν συζητηθεί στην ψήφιση του νομοσχεδίου ΥΠΕΘΑ.

Μάλιστα για το σκοπό αυτό ο Πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ, είχε επιδοθεί σε ένα αγώνα ενημέρωσης βουλευτών όλων των κομμάτων.

Ένας από τους συμπαραστάτες των δίκαιων αιτημάτων της ΠΟΜΕΝΣ, για ΕΠΟΠ, ΑΣΣΥ κλπ, ήταν ο απόστρατος αξιωματικός, Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Αντώνης Μυλωνάκης, ο οποίος για άλλη μία φορά σήκωσε το θέμα ”ψηλά” φέρνοντας μάλιστα 4 τροπολογίες προκειμένου να ψηφιστούν και να περάσουν σήμερα.

Μία από αυτές ήταν και η παρακάτω για τους Επαγγελματίες Οπλίτες, η οποία όπως και για τους ΑΣΣΥ 94 -95, ”έφαγε” άκυρο.

Άλλη μια κοινοβουλευτική ευκαιρία χάθηκε…

Δείτε την τροπολογία και το σχετικό βίντεο: