13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΗ δικαίωση του Στρατηγού Φλώρου. Χρήματα σε όλους όσους εκτελούν ειδικές αποστολές...

Η δικαίωση του Στρατηγού Φλώρου. Χρήματα σε όλους όσους εκτελούν ειδικές αποστολές και O X I μόνο σε Ειδικές Δυνάμεις και ΠΝ

Του Ηλία Προύφα

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, δεν ήταν ποτέ αντίθετος στο να δοθούν τα ”πλεύσιμα”, σε στελέχη του Στόλου, ακριβώς το αντίθετο, ήθελε το επίδομα αυτό να επεκταθεί και να χορηγηθεί και σε άλλα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το σκεπτικό του ήταν ότι, εκατοντάδες στρατιωτικοί και των τριών κλάδων των ΕΔ, εκτελούν ειδικές αποστολές και αυτοί δεν είναι μόνο οι Καταδρομείς και τα πληρώματα του στόλου.

Ειδικές αποστολές για τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, εκτελούν καθημερινά σε Έβρο και Νησιά, στελέχη κατηγοριών του Πεζικού, των Τεθωρακισμένων, της Πολεμικής Αεροπορίας κλπ, οι οποίοι δε διαφέρουν από τους μάχιμους Ειδικοδυναμίτες και τους μάχιμους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς του Στόλου.

Η πρότασή του στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την επέκταση του επιδόματος εισακούστηκε, εξάλλου υπάρχει άριστη συνεργασία 4ου και 6ου ορόφου της Μεσογείων και του Μεγάρου Μαξίμου.

Πλέον το λόγο έχουν τα Στρατιωτικά Συμβούλια και των τριών κλάδων των ΕΔ, τα οποία θα καθορίσουν ποιοι ακριβώς ακρίτες θα λάβουν το επίδομα. Σίγουρα δε θα είναι μόνο τα κομάντο και οι ναύτες.

Ο Στρατηγός Φλώρος, μπορεί να επικρίθηκε, αλλά την υπόσχεση που έδωσε μπροστά σε όλα τα στελέχη της 23 Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, στο στρατόπεδο ”ΚΑΝΔΗΛΑΠΤΗ”, ότι αναγνωρίζει το έργο τους και θα τους στηρίξει μαζί με την πολιτική ηγεσία, έγινε πράξη.

Οι εξελίξεις για μία ακόμη φορά τον δικαίωσαν…