13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΒλάβη στο C-130 που μετέφερε την 2η ΕΜΑΚ στην Τουρκία

Βλάβη στο C-130 που μετέφερε την 2η ΕΜΑΚ στην Τουρκία

Το πρωί αναχώρησε το C-130 από τη Θεσσαλονίκη με τη δεύτερη αποστολή της ΕΜΑΚ στην Τουρκία, όμως το αεροσκάφος επιστρέφει στην Ελλάδα επειδή εμφάνισε βλάβη.

Η ομάδα της ΕΜΑΚ αναχώρησε λίγο μετά τις 11:30 από την 113η πτέρυγα μάχης και αναμενόταν να προσγειωθεί σε στρατιωτική βάση στο Ιντσιρλίκ στην Τουρκία. Από εκεί ήταν προγραμματισμένο να κινηθεί προς την επαρχία Χατάι για να συνδράμει στις προσπάθειες διάσωσης των εγκλωβισμένων από τον μεγάλο σεισμό.

Η ηρωική προσπάθεια της ΕΜΑΚ στην Τουρκία

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των σωστικών συνεργείων προκειμένου να βρεθεί ζωή κάτω από τα συντρίμμα του φοινικού σεισμού. Το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που είναι ήδη εκεί και ενεργεί μαζί με Τούρκους διασώστες αλλά και συνεργεία από πολλές μεριές του πλανήτη κατάφερε να ανασύρει από τα ερείπια σήμερα το πρωί ένα ακόμα αγόρι και μια γυναίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Έλληνες διασώστες έβγαλαν από τα ερείπια που άφησαν οι σεισμοί άλλη μια γυναίκα ζωντανή και ένα αγόρι 15 χρονών. Επίσης ανέσυραν ένα κορίτσι και έναν άνδρα 40 ετών, νεκρούς.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής η αποστολή της ΕΜΑΚ έχει απεγκλωβίσει ζωντανούς έναν άνδρα 50 ετών, μια γυναίκα, ένα αγόρι 15 ετών και δύο κορίτσια 9 και 7 ετών.

ΠΗΓΗ: https://www.ieidiseis.gr