13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΕΣΠΕΗΠ: Η Ήπειρος ακόμη αναμένει τα σύγχρονα λεωφορεία που υποσχέθηκε το ΥΠΕΘΑ...

ΕΣΠΕΗΠ: Η Ήπειρος ακόμη αναμένει τα σύγχρονα λεωφορεία που υποσχέθηκε το ΥΠΕΘΑ το 2021

(Φωτό αρχείου)

Νεα επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου

   ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Στρδο ‘’ΒΙΔΕΛΛΗ’’ Λεωφόρος Δωδώνης 39, ΤΚ 45221 email:[email protected] Αρ πρωτ 37/2023 Ιωάννινα, 4 Aπρ 23

 ΠΡΟΣ: Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.

             8 Μ/Π ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ

 ΚΟΙΝ : ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΘΕΜΑ  :Μεταφορά Στρατιωτικού Προσωπικού

                 Η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου με σειρά εγγράφων μας τα έτη 2019 και 2021 είχε ζητήσει την αντικατάσταση των υπαρχόντων παλαιών λεωφορείων για την μεταφορά των Στρατιωτικών της περιοχής μας με νέα σύγχρονα ,που εκτός των άλλων θα βελτιώσει και την ασφάλεια μεταφοράς τους ,που λόγω των μεγάλων αποστάσεων της περιοχής και της παλαιότητας που προαναφέραμε  των ήδη υπαρχόντων λεωφορείων που υπερβαίνει τα 25 χρόνια,  τα οποία χρησιμοποιούνται σε καθημερινές κινήσεις εντός της περιοχής για μεταφορά προσωπικού, αλλά  και για  άλλες υπηρεσιακές μετακινήσεις οι οποίες πολλές φορές φτάνουν έως την Ξάνθη και Θεσσαλονίκη .

               Τον Φεβρουάριο του 2021 με ανακοίνωσή μας χαιρετίσαμε την απάντηση του ΥΠΕΘΑ σε επιστολή μας στην Βουλή που δεσμεύτηκε να εξετάσει κατά προτεραιότητα  το παραπάνω αίτημά μας  για την αποστολή στην περιοχή μας νέων σύγχρονων λεωφορείων όταν ολοκληρωθεί η προμήθειά τους από το ΓΕΣ .

                Δυστυχώς όμως πάνω από δύο έτη  μετά, δεν έχει σταλθεί κανένα νέο σύγχρονο λεωφορείο με αποτέλεσμα οι μετακινήσεις να γίνονται με τα παλαιά οχήματα όπως προαναφέραμε ειδικά στο δύσκολο και με μεγάλες αποστάσεις οδικό δίκτυο της Ηπείρου  .

  Η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου ζητά την άμεση λύση του θέματος   για τους λόγους  που προαναφέραμε αλλά  και για την σωστή ασφάλεια στην καθημερινή μετακίνηση του προσωπικού που  θεωρούμε ότι απαιτείτε η διάθεση νέων  σύγχρονων λεωφορείων στην περιοχή μας.

                                              Για το Διοικητικό Συμβούλιο
-Ο- Πρόεδρος   Θεοδώρου Γεώργιος Αντισυνταγματάρχης (ΠΖ) 6937453787    -Ο- Γεν. Γραμματέας              Παππάς Βασίλειος             Υπολοχαγός(ΑΜΧ)             6974795605