13.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΕΣΠΕΕ Ξάνθης: Αδικία στη Μοριοδότηση των Στελεχών του ΣΞ που Υπηρετούν στη...

ΕΣΠΕΕ Ξάνθης: Αδικία στη Μοριοδότηση των Στελεχών του ΣΞ που Υπηρετούν στη ν. Σκύρο

Εδώ και περίπου δύο χρόνια, τα στελέχη του Στρατού Ξηράς που υπηρετούν στη νήσο Σκύρο, αντιμετωπίζονται για κάποιον άγνωστο λόγο, ως στελέχη που υπηρετούν στο κέντρο της Αθήνας, αφού η μοριοδότηση που λαμβάνουν είναι εξαιρετικά χαμηλή, με αποτέλεσμα κατά την επετηρίδα των  μεταθέσεων να βρίσκονται πολύ χαμηλά, σε σχέση με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, γεγονός που καθιστά απαγορευτικό την μετάθεσή τους σε τόπο προτίμησής τους.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.), μετά από παράπονα στρατιωτικών που υπηρετούν στη ν. Σκύρο, ανέδειξε το θέμα, το οποίο έφτασε στη Βουλή των Ελλήνων.

Σε σχετική ερώτηση, ο κ. ΥΕΘΑ απάντησε γενικώς και αορίστως ότι ΘΑ εξεταστεί, όπως εξετάζονται όλες οι περιπτώσεις περιοδικά και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, επιτρέποντας ουσιαστικά να συνεχίζεται η κατάφωρη αυτή αδικία. Πιστεύοντας ότι δε δόθηκε η δέουσα σημασία και βαρύτητα, η Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ. επανέρχεται, πιέζοντας κατά το δυνατόν περισσότερο τον Υπουργό να ενσκήψει στο πρόβλημα. 

ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.)   Νόμιμα αναγνωρισμένο σωματείο με την υπ΄ αριθμ. 34/25-10-2016 διάταξη του Ειρηνοδικείου Ξάνθης Δνση: Στρδο «ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ», Σάρδεων, ΤΚ: 67133, Ξάνθη, τηλ.: 2541035830 και 6947401286, web: www.espeex.blogspot.com, e-mail: [email protected]
  

ΠΡΟΣ :                                                                                           Αρ. πρωτ.: 526

                        Πίνακας Αποδεκτών                                            Ξάνθη, 09 Αυγ 23

ΚΟΙΝ. :                                                                                              

ΘΕΜΑ:           Προσωπικό – Διοικητικά (Αδικία στη Μοριοδότηση των Στελεχών του Στρατού Ξηράς που Υπηρετούν στη ν. Σκύρο)

ΣΧΕΤ. :           α.         Το με αριθμ. πρωτοκ. 179/23.02.2023 έγγραφό μας

                        β.         Η με αριθμ. πρωτοκ. 09/11.07.2023 ερώτηση στη ΒτΕ

                        γ.         Φ.900α/1001/18915/01 Αυγ 23/ΥΠΕΘΑ/ΓΝΠ/ΤΚΕ

            Κύριε Υπουργέ.

            Με το (α) σχετικό έγγραφό μας, το οποίο κατέστη η (β) όμοια ερώτηση του ΚΚΕ, αναδείξαμε την αδικία σχετικά με τη λανθασμένη και μοναδική για τον Ελλαδικό νησιωτικό χώρο μοριοδότηση των στελεχών του Στρατού Ξηράς που υπηρετούν στη νήσο Σκύρο.

            Με το (γ) σχετικό, υποστηρίξατε ότι διορθώθηκε η διοικητική αναντιστοιχία του γεωγραφικού διαχωρισμού της Καρυστίας ως προς τη νήσο Σκύρο, πλην όμως, όπως πληροφορούμαστε από τα στελέχη του ΣΞ που υπηρετούν σε αυτή, δεν διορθώθηκε η αδικία που υφίστανται με την εξαιρετικά χαμηλή μοριοδότησή τους.

            Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι, δεν υπάρχει κανένα άλλο νησί της Επικράτειας που να χορηγεί τα εξαιρετικά χαμηλά μόρια της Σκύρου, παρότι είναι αναγνωρισμένο ως προβληματική και παραμεθόρια περιοχή, με πληθυσμό κάτω των 3.000 κατοίκων! Μάλιστα, με ιδιαίτερη πικρία αναφέρουν ότι ακόμη και η Χαλκίδα, η οποία απέχει μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από την Αθήνα, χορηγεί περισσότερα μόρια στα στελέχη που υπηρετούν σε Μονάδες της!

            Κατόπιν των παραπάνω και θεωρώντας ότι δεν δόθηκε η δέουσα προσοχή και βαρύτητα στο δίκαιο αίτημα των συναδέλφων μας, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας και την άμεση θεραπεία του προβλήματος.

            Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για παροχή κάθε πληροφορίας και διευκρίνισης.

            Οι προς κοινοποίηση αποδέκτες, παρακαλούνται για τις κατά την κρίση και

αρμοδιότητά τους ενέργειες.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
   
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
   
   
Βάιος Τσαπρούνης Γεώργιος Λύρατζης
Υπολοχαγός (ΥΠ-Π) ΕΜΘ Ανθυπολοχαγός (ΔΒ)
τηλ. 6947401286, 6980230509 τηλ. 6932572880

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

Αποδέκτες για ενέργεια

ΥΕΘΑ

Αποδέκτες για πληροφορία

ΥΦΕΘΑ (Υπόψη Υφυπουργών κ.κ. Νικόλαου Χαρδαλιά και Ιωάννη Κεφαλογιάννη)

Κοινοβουλευτικά κόμματα

Βουλεύτριες και Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Α/ΓΕΕΘΑ [(Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος)]

Α/ΓΕΣ [(Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης)]

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.

Πρωτοβάθμιες Περιφερειακές Ενώσεις Στρατιωτικών

Στρατιωτικοί συντάκτες – ΜΜΕ