13.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΑΓΕΣ Χουδελούδης : Άμεση διενέργεια ΕΔΕ για το τροχαίο με το στρατιώτη....

ΑΓΕΣ Χουδελούδης : Άμεση διενέργεια ΕΔΕ για το τροχαίο με το στρατιώτη. Ευθύνες και ποινές σε όσους εμπλέκονται

Του Ηλία Προύφα

Την άμεση και εις βάθος διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, για τα αίτια του τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη, όταν στρατιωτικό όχημα τύπου runner, που οδηγούσε στρατιώτης βγήκε έξω από το δρόμο, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο μεταφοράς προσωπικού, διέταξε ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης.

Σε επικοινωνία με το Στρατηγό Διοικητή του Γ’ΣΣ/NRDC-GR, Πάρι Καπραβέλο, ζήτησε να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια του ατυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες, όσο ψηλά και να βρίσκονται οι εμπλεκόμενοι.

Το περιστατικό συνέβη χθες το πρωί στην περιοχή του ”ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΥ” Θεσσαλονίκης, όταν το όχημα τύπου runner, που οδηγούσε στρατιώτης, φέρεται να μετέβαινε στην οικία Ταξίαρχου του Στρατού Ξηράς, προκειμένου να τον παραλάβει.

Από την εκτροπή του στρατιωτικού οχήματος προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές, ενώ όπως διακρίνεται στις αποκλειστικές φωτό του kranosgr.com, ο στρατιώτης μάλλον γλίτωσε από θαύμα.

Η ΕΔΕ η οποία ξεκίνησε να ”τρέχει” θα πρέπει να απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα, που ήδη τέθηκαν και ως δημοσιογραφικές πληροφορίες – ερωτήματα, από χθες χωρίς ωστόσο να υπάρχει επίσημη απάντηση.

Ας απαντήσουν λοιπόν στη μητέρα του οπλίτη, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, τη νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και προσωπικά τον Υπουργό Νίκο Δένδια, που πασχίζει να αναδείξει τη θητεία, για τα παρακάτω:

Ο στρατιώτης οδηγός μετέβαινε σε οικία Ταξιάρχου, προκειμένου να τον παραλάβει ή όχι;

Είχε συνοδηγό όπως προβλέπεται ή ήταν μόνος του;

Λίγες ώρες πριν το δρομολόγιο, είχε υπηρεσία σκοπού (2-4) σε πύλη του σχηματισμού και αν ναι , αυτό αν προβλέπεται;

Αυτά είναι ορισμένα από τα κύρια ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν. Σίγουρα υπάρχουν και άλλα για τα οποία θα επανέλθουμε αφού οι δημοσιογραφικές πληροφορίες διαδέχονται η μία την άλλη.

Υ.Γ: προς συνεργάτες του Α/ ΓΕΣ: Αυτό που θα πρέπει να ενδιαφέρει είναι οι συνθήκες του τροχαίου και όχι οι φωτογραφίες… Τουλάχιστον τον Αρχηγό, Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, τον ενδιέφερε όπως μαθαίνουμε, πρωτίστως και κύρια και προς τιμήν του, η κατάσταση της υγείας του στρατιώτη, γι’ αυτό και η ΕΔΕ, οπουδήποτε και εάν επιρρίψει ευθύνες, θα υπάρχουν και οι ανάλογες κυρώσεις…