13.3 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΕΣΠΕΕΠ: Υγιεινή - Νοσηλεία (Ειδικές θεραπείες σε Παιδιά και Εφήβους)

ΕΣΠΕΕΠ: Υγιεινή – Νοσηλεία (Ειδικές θεραπείες σε Παιδιά και Εφήβους)

ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Π.) Νόμιμα αναγνωρισμένο σωματείο με την υπ΄ αριθμ. 118/2017 διάταξη του Ειρηνοδικείου Κατερίνης  καταχωρημένη στα βιβλία σωματείων του  Πρωτοδικείου Κατερίνης με αύξοντα αριθμό 16 ΤΚ 60100, Κατερίνη Τηλ: 6976949994 Ηλεκτρονική Διεύθυνση: www.espeepierias.blogspot.com e-mail: [email protected]
  

ΠΡΟΣ :                                                                                                  Αρ. πρωτ.: 895                              Πίνακας Αποδεκτών Κατερίνη,04 Οκτ 23
ΚΟΙΝ. :          

ΘΕΜΑ :        Υγιεινή – Νοσηλεία (Ειδικές θεραπείες σε Παιδιά και Εφήβους)

ΣΧΕΤ.:           α.         Στρατιωτικό Δελτίο Ν-Δ-Α υπ’ αριθμ. 16/1984 «Διοικητικές Οδηγίες Εφαρμογής ΠΔ 432/1983»

                        β.         Υπ΄ αριθμ. πρωτ. ΕΑΛΕ/Γ.Π. 80157/2018 κ.υ.α. Αναπληρωτών Υπουργών Οικονομικών και Υγείας (ΦΕΚ Β΄ 4898, «Τροποποίηση και αντικατάσταση της με αριθμ. πρωτ. ΕΑΛΕ/Γ.Π. 46846/19-06-2018 (Β΄ 2315) κοινής υπουργικής απόφασης, με περιεχόμενο «Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)»)

                        γ.         ΠΔ 62/2023 (ΦΕΚ Α΄ 114, «Υγειονομική περίθαλψη του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και των μελών των οικογενειών τους»)

                        δ.         Φ.400/24/503102/Σ.382/26 Μαϊ 2023/ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓΥΑ

                        ε.          Φ.400/29/503832/Σ.479/03 Ιουλ 23/ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ/2

            Κύριε Υπουργέ.

            Με το (γ) σχετικό αναθεωρήθηκε το πλαίσιο και οι παροχές υγειονομικής περίθαλψης για το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ), καθώς και για τα μέλη των οικογενειών τους και καταργήθηκαν τα πδ 432/1983 (Α ́ 162) και πδ 169/2004 (Α ́ 142).

            Όπως με το (ε) σχετικό γνωστοποιήθηκε, για την εφαρμογή του (γ) ομοίου, από τις αρμόδιες υπηρεσίες, σε αντικατάσταση του (α) σχετικού, είναι σε εξέλιξη η εκπόνηση Διοικητικών Οδηγιών, από διακλαδική ομάδα εργασίας, που συγκροτήθηκε με (δ) όμοιο.

            Μέχρι την έκδοση των υπόψη οδηγιών εφαρμόζονται, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 15 του (γ) σχετικού, οι διατάξεις του (β) ομοίου για παροχές υγείας, μεταξύ των οποίων και οι ειδικές θεραπείες [Λογοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Ψυχοθεραπεία και Φυσικοθεραπεία σε Παιδιά και Εφήβους (άρθρο 45 του ΕΚΠΥ)].

            Συναδέλφισσες και συνάδελφοί μας μέλη μας, τα τέκνα των οποίων λαμβάνουν τις ως άνω θεραπείες, επικοινώνησαν με την Ένωσή μας, προκειμένου να μας μεταφέρουν την πικρία, απογοήτευση και το παράπονό τους, καθόσον με τις νέες προβλέψεις, μειώνονται δραματικά οι παρεχόμενες δωρεάν θεραπείες, σε βάρος της υγείας των τέκνων τους.

            Όπως πληροφορηθήκαμε, κατά τη διάρκεια συνάντησης (την 23.9.2023) αντιπροσωπείας της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (Σ.Ε.Α.ΑΝ.) και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων με εκπροσώπους της διοίκησης του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), όταν επισημάνθηκε, μεταξύ των άλλων, η μεγάλη αναστάτωση που επικρατεί στο στράτευμα εξαιτίας των περικοπών κατά πενήντα τοις εκατό (50%) στις θεραπείες των παιδιών του προσωπικού που υπηρετεί στις ΕΔ, οι εκπρόσωποι της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ γνώρισαν ότι η απόφαση περικοπής των ως άνω θεραπειών δεν ήταν απόφαση του ΕΟΠΥΥ αλλά του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ).

            Κατόπιν των παραπάνω και δεδομένου ότι, δεν γνωρίζουμε τις διοικητικές οδηγίες της συγκροτηθείσας με το (δ) σχετικό διακλαδικής ομάδας εργασίας, αλλά φοβόμαστε ότι η κατεύθυνση των οδηγιών θα ευθυγραμμίζεται με το προσωρινά ισχύον δυσμενές καθεστώς, σας μεταφέρουμε την έντονη αντίδραση των θιγόμενων οικογενειών στρατιωτικών, καλώντας σας να προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες και κατάλληλες διορθωτικές ενέργειες, προκειμένου να επανέλθει ο αριθμός των δωρεάν ειδικών θεραπειών των παιδιών και εφήβων των στρατιωτικών στην πρότερη κατάσταση, από τη στιγμή μάλιστα που ο ΕΟΠΥΥ ουδέν πρόβλημα φαίνεται να έχει.

            Τα συγχαρητήρια κε Υπουργέ, που απευθύνετε κατά διαστήματα, τόσο εσείς όσο και όλες διαχρονικά οι πολιτικές ηγεσίες του ΥΠΕΘΑ, μετά από την καθ΄ υπέρβαση εαυτών και σκοπού των ΕΔ επίπονη και άνευ ωραρίων εργασία των στελεχών των ΕΔ, καλύπτοντας διαχρονικά κενά κρατικών φορέων, χωρίς την οποιαδήποτε χρηματική αποζημίωση, δεν αρκεί να παραμένουν στα λόγια και σε κτυπήματα στην πλάτη. Πρέπει να συνοδεύονται και από πράξεις. Θεωρούμε ότι τα στελέχη των ΕΔ, που μετά την εργασία τους κουβαλούν το δικό τους «Γολγοθά», πρέπει να τύχουν της οφειλόμενης προσοχής από την Πολιτεία.

            Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για παροχή κάθε διευκρίνισης και πληροφορίας.

            Οι προς κοινοποίηση αποδέκτες, παρακαλούνται για τις κατά την κρίση τους ενέργειες.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος   Μαυρίδης Βασίλειος ΕΠΟΠ Λχίας (ΠΒ) 6976949994                                                              Ο Γεν. Γραμματέας   Γκούσκος Νεκτάριος Ανθλγός (ΥΓ) 6955688571

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

Αποδέκτες για ενέργεια

ΥΕΘΑ

Αποδέκτες για πληροφορία

κ. ΥΦΕΘΑ

Υπουργείο Υγείας (υπόψη κου Υπουργού)

ΕΟΠΠΥ (Υπόψη κου Δκτή)

Κοινοβουλευτικά κόμματα

Βουλεύτριες και Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Α/ΓΕΕΘΑ [(Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος)]

Α/ΓΕΣ [(Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης)]

Α/ΓΕΝ [(Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ)]

Α/ΓΕΑ [(Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς)]

ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ/2

Ομοσπονδίες Ενώσεων Στρατιωτικών

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Π.

Πρωτοβάθμιες Περιφερειακές Ενώσεις Στρατιωτικών

Στρατιωτικοί συντάκτες – ΜΜΕ

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ, [email protected])

Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων ([email protected])