13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΕΚΤΑΚΤΟ - Ν. Παναγιωτόπουλος παρουσία Αμερικανού Πρέσβη: ''Στο νότιο Αιγαίο το σύνολο...

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ν. Παναγιωτόπουλος παρουσία Αμερικανού Πρέσβη: ”Στο νότιο Αιγαίο το σύνολο του Ελληνικού Στόλου”

Του Ηλία Προύφα

Αποφασιστικός, ξεκάθαρος και…διευκρινιστικός ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, σχετικά με την προκλητική στάση της Τουρκίας.

Από την Αλεξανδρούπολη όπου βρέθηκε μαζί με τον Αμερικανό Πρέσβη, Τζέφρυ Πάϊατ, για τις εκδηλώσεις εορτασμών από τα 150 χρόνια του λιμανιού, καθώς και για την άφιξη του γιγαντιαίου αμερικανικού μεταγωγικού πλοίου «Εndurance», έστειλε σαφή και ξεκάθαρα μηνύματα στην Τουρκία.

”Η Ελλάδα έχει πάντα την ετοιμότητα να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και θα το πράξει αποφασιστικά εφόσον απαιτηθεί”, τόνισε παρουσία του Αμερικανού Πρέσβη, λέγοντας ξεκάθαρα, ότι το γεγονός πως αυτή την ώρα σχεδόν το σύνολο του Ελληνικού Στόλου έχει αναπτυχθεί στο νότιο Αιγαίο αποδεικνύει ακριβώς αυτό”.

Παράλληλα ο Υπουργός διευκρίνισε για τα περί ”αμφισβητούμενων νερών” στο Αιγαίο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, ”μετά τη λεκτική βελτίωση (από αμερικανικής πλευράς) είναι σαφές πλέον ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στέλνει μήνυμα ότι σε όλη αυτή την υπόθεση το πρόβλημα είναι η Τουρκία. Η Τουρκία αμφισβητεί, η Τουρκία είναι το πρόβλημα και αυτό ξεκαθαρίζει πλέον το κείμενο”.

Το kranosgr βρέθηκε στην τελετή και κατέγραψε ολόκληρη την ομιλία του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου: