13.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΕΚΤΑΚΤΟ: Δύο γυναίκες Αξιωματικοί και ένας άνδρας Υπαξιωματικός οι νεκροί στρατιωτικοί -...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Δύο γυναίκες Αξιωματικοί και ένας άνδρας Υπαξιωματικός οι νεκροί στρατιωτικοί – Συλλυπητήρια Μητσοτάκη

Του Ηλία Προύφα

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, δύο γυναίκες Αξιωματικοί από το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία και ένας Υπαξιωματικός των Καταδρομών, είναι οι 3 νεκροί από τις Ένοπλες Δυνάμεις που μαζί με τους δύο διερμηνείς του Υπουργείου Εξωτερικών, συμπληρώνουν τον κατάλογο των 5 θυμάτων της τραγωδίας στη Λιβύη.

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των πέντε θυμάτων του τροχαίου εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Facebook.

«Είναι διπλά οδυνηρό να θρηνούμε ζωές που χάθηκαν σώζοντας ζωές. Και ταυτόχρονα να αγωνιούμε για την υγεία ανθρώπων μας, που θέλησαν να απαλύνουν την αγωνία άλλων ανθρώπων. Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που ταξίδεψαν στη Λιβύη για να βοηθήσουν μετά το χτύπημα της φύσης που πλήγωσε και τη δική μας χώρα», σημείωσε και συνέχισε:

«Σε ένα τραγικό δυστύχημα θρηνούμε, δυστυχώς, 5 μέλη της ελληνικής αποστολής. Ένα δράμα που συνέβη, ενώ εκτελούσαν το ευγενές καθήκον του ανθρωπισμού και της διεθνούς αλληλεγγύης. Όλη η χώρα πενθεί. Η σκέψη μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και στους 10 τραυματίες μας. Η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό τους».