13.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΕΚΤΑΚΤΟ: Αμερικανός Στρατηγός μετέβη από την Πολωνία στο Γ'ΣΣ. Εμπλοκή του Νατοϊκού...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αμερικανός Στρατηγός μετέβη από την Πολωνία στο Γ’ΣΣ. Εμπλοκή του Νατοϊκού Στρατηγείου της Θεσσαλονίκης στην Ουκρανική κρίση;

Του Ηλία Προύφα

Την ώρα που οι μάχες μαίνονται στην Ουκρανία, η τουρκική προκλητικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, βρίσκονται σε υψηλή επιφυλακή και ετοιμότητα, μία σημαντική στρατιωτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για τη μετάβαση του Αμερικανού Διοικητή του 5ου Σώματος Στρατού, John Stephen KOLASHESKI, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Αμερικανό ΑΚΑΜ στην Αθήνα, Συνταγματάρχη Nathan MANN, επισκέφθηκαν το Γ’ΣΣ/NRDC-GR, στη Θεσσαλονίκη.

Ο διακεκριμένος επισκέπτης είχε συνάντηση με το Διοικητή του Γ’ΣΣ/NRDC-GR Αντιστράτηγο Σωτήριο Κωστάκογλου, ο οποίος χαρακτηρίζεται, ως άριστος γνώστης της πολιτικοστρατιωτικής διπλωματίας, στο ιστορικό κτίριο του Γ’ Σώματος Στρατού, με τον οποίο είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Η επίσκεψη του Αμερικανού στρατηγού στη Θεσσαλονίκη, μόλις έγινε γνωστή, πυροδότησε φήμες, για ενδεχόμενη, ενεργή εμπλοκή του Νατοϊκού Στρατηγείου της Θεσσαλονίκης, στην Ουκρανική κρίση.

Να θυμίσουμε ότι, το NATO Rapid Deployable Corps – Greece (NRDC-GR) ανέλαβε από το 2020, εντός της Συμμαχίας και για τρία χρόνια, το ρόλο της Χερσαίας Διοίκησης Πολλαπλών Σωμάτων Στρατού (Multi-Corps Land Component Command / MC LCC).