13.3 C
Athens
Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ: Ένας ΣΥΟΠ θετικός από τις μαζικές δειγματοληψίες…

ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ: Ένας ΣΥΟΠ θετικός από τις μαζικές δειγματοληψίες…

Ένας συμβασιούχος οπλίτης θετικός στον ιό από περίπου 500 δείγματα μέσω των 20 000 μαζικών ελέγχων – Απολυμάνθηκε στρατόπεδο στην Λευκωσία – Ικανοποίηση στο ΥΠΑΜ για τα μέτρα πρόληψης κατά του COVID19 – Θα συνδράμουν στο έργο της αστυνομίας και οι στρατιώτες ενόψει Πάσχα σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΥΠΑΜ Χρήστο Πιερή

Την ικανοποίησή του για τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται από την Εθνική Φρουρά κατά του COVID-19, εξέφρασε με δηλώσεις του στην Cyprus Times ο  Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας Χρήστος Πιερή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times, από δειγματοληψίες 500 περίπου ατόμων που βρίσκονται στο στράτευμα, εντοπίστηκε -όπως αναφέρθηκε και σε χθεσινό δημοσίευμα- ένα θετικό δείγμα και αφορά Συμβασιούχο Οπλίτη από στρατόπεδο της Λευκωσίας. Αποτελέσματα από τις δειγματοληψίες που γίνονται στο πλαίσιο των 20 000 μαζικών ελέγχων, αναμένονται και τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το στρατόπεδο έχει ήδη απολυμανθεί και έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του ΣΥΟΠ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο στρατιώτης ήταν εκτός υπηρεσίας, καθώς βρισκόταν σε βδομάδα άδειας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τους αρμόδιους σε μία προσπάθεια καταπολέμησης του ιού οι στρατιώτες έχουν χωριστεί σε εβδομαδιαίες βάρδιες, έτσι ώστε να μην συνωστίζονται στις μονάδες τους και να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας.

Όπως ανέφερε ο κ.Πιερή «τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας απολυμαίνονται όλοι οι χώροι, ενώ συνεχίζεται και η σχολαστική καθαριότητα. Έχουν δοθεί από την πρώτη στιγμή οδηγίες έτσι ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις από όλους».

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΥΠΑΜ «υπάρχει ικανοποίηση ότι τα μέτρα που λαμβάνονται και αφορούν την Εθνική Φρουρά αποδίδουν, αφού ακόμη δεν έχουν παρουσιαστεί σοβαρά περιστατικά σε στρατιώτες».

Πληροφορίες της Cyprus Times αναφέρουν ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί κανένα κρούσμα σε στρατιώτη θητείας, ενώ η Εθνική Φρουρά μετράει κρούσματα σε αξιωματικούς μονάδας στο Σταυροβούνι, ένα συμβασιούχο οπλίτη και δύο περιστατικά αξιωματικών του ΓΕΕΦ.

Στους δρόμους για ελέγχους και ο στρατός ενόψει Πάσχα…

Από τις πρώτες ημέρες εμφάνισης του κορωνοϊού και στη χώρα μας, η αστυνομία σε συνεννόηση με το στρατό έχει προχωρήσει σε χιλιάδες ελέγχους, έτσι ώστε να τηρηθούν τα διατάγματα που εξέδωσε η κυβέρνηση και αφορούν τις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις των πολιτών.

Ο στρατός σύμφωνα με τον κ.Πιερή έχει μέχρι σήμερα έναν υποβοηθητικό ρόλο, έτσι και τις ημέρες των εορτών εκεί και όπου χρειαστεί θα συνδράμει στο δύσκολο έργο της αστυνομίας.

«Ο αρχηγός της αστυνομίας αλλά και ο αρχηγός της εθνικής φρουράς είναι σε συνεχή επαφή και εκεί και όπου χρειαστεί, θα βοηθήσουμε και τις ημέρες του Πάσχα», ανέφερε καταλήγοντας ο κ.Πιερή.

ΠΗΓΗ: https://cyprustimes.com/enas-syop-thetikos-apo-tis-mazikes-deigmatolipsies-apolymanthike-stratopedo-ikanopoiisi-ypam-gia-ta-metra-stin-e-f/