13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΔιαδικτυακή Εκδήλωση για την Πρόληψη της Παιδικής Σεξουαλικής Κακοποίησης υπό τον ΥΦΕΘΑ...

Διαδικτυακή Εκδήλωση για την Πρόληψη της Παιδικής Σεξουαλικής Κακοποίησης υπό τον ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή, με συμμετοχή γονέων

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, σε συνέχεια της εκδήλωσης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, συνδιοργάνωσε εκ νέου, την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021, με τη Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Έλενα Ράπτη κύκλο ομιλιών για την περαιτέρω ενημέρωση του προσωπικού και των γονέων των παιδιών που είναι εγγεγραμμένα στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς των Ενόπλων Δυνάμεων, στον Νομό Αττικής.

Κατά τη διαδικτυακή εκδήλωση, ομιλίες απηύθυναν η κ. Έλενα Ράπτη, ως συντονίστρια της εκστρατείας «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με την πρόληψη του φαινομένου παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και η κ. Σοφία Κουσίδου, Προϊσταμένη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία συνέβαλε στην υλοποίηση της δράσης. Συμμετείχε επίσης και ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ.

Λόγω της κρισιμότητας του κοινωνικού αυτού θέματος και του υψηλού ενδιαφέροντος που αναδείχθηκε κατά τον προηγούμενο κύκλο ομιλιών, πρόθεση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι να διεξαχθούν επιπλέον εκδηλώσεις στο πλαίσιο της συνεχούς μέριμνας για το προσωπικό, που να καλύπτουν τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς των Ενόπλων Δυνάμεων όλης της επικράτειας.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης αναφέρθηκε η καθοριστική σημασία της ενημέρωσης αυτής ως μέσο εξάλειψης φαινομένων παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, τόσο στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και στο σύνολο των δομών φροντίδας παιδιού.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε τη σπουδαιότητα της αισιόδοξης και ευχάριστης καθημερινότητας των παιδιών, τα οποία αποτελούν το σημαντικότερο στοιχείο της κοινωνίας μας και την εγγύηση για ένα καλύτερο μέλλον.

«Κοινό μας χρέος είναι τα παιδιά μας να έχουν χαρούμενα όνειρα».