13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Του Συνταγματάρχη ε.α. Ανέστη Τσουκαράκη

Επίτιμου Προέδρου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.)

Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι.

Δια της παρούσας ανοικτής επιστολής μου, θα ήθελα να δημοσιοποιήσω ένα γεγονός που αφορά όχι μόνο εμένα αλλά και το σύνολο θεωρώ των εν αποστρατεία συναδέλφων μου, που πιθανόν δεν γνωρίζουν, για ενημέρωσή τους και τις κατά κρίση τους ενέργειες.

Από την 21.11.2021 διατελώ πλέον απόστρατος, αφού η Υπηρεσία (;;;;) αποφάσισε να με αποστρατεύσει, αντί να με διατηρήσει σε εκτός οργανικών θέσεων όπου και αιτήθηκα, καθόσον, κατά το αποτέλεσμα, δεν εξυπηρετούσα πλέον υπηρεσιακές ανάγκες. Το αφήνω ασχολίαστο.

Μετά την έκδοση της συνταξιοδοτικής μου πράξης και όλες τις διοικητικές ενέργειες που έπρεπε να τακτοποιηθούν συνεπεία της αποστρατείας μου, παρακολουθώ ανελλιπώς την αριθμητική πορεία τόσο της σύνταξής μου, όσο και του μερίσματος. Το αφήνω ασχολίαστο.

Στο ενημερωτικό σημείωμα που αφορά στο μέρισμα (εκ του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας – ΜΤΑ), είδα, κατά την πρώτη φορά, κράτηση 3,85 ευρώ υπέρ Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ), η οποία σήμερα ανέρχεται στο ποσό των 4,20 ευρώ. Σημειωτέον ότι δεν έχω αιτηθεί εγγραφής μου ακόμη στην υπόψη Ένωση.

Την 30η Μαΐου 2022 απευθύνθηκα στο ΜΤΑ, αιτούμενος να μου γνωρίσει λεπτομέρειες για την ως άνω κράτηση. Το ΜΤΑ μου εγνώρισε ότι:

–      μου διενεργείται μηνιαίως κράτηση ύψους 3,85 ευρώ επί του μερίσματος που μου αποδίδει το ΜΤΑ, με τίτλο ΕΑΑΑ και

–      η εν λόγω κράτηση αποδίδεται σε τραπεζικό λογαριασμό στη διαχείριση της ΕΑΑΑ.

Αμέσως μετά και δη την 15η Ιουνίου 2022, δηλαδή επτά (7) περίπου μήνες μετά την αποστρατεία μου, απευθύνθηκα στην Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ) αιτούμενος όπως:

–      μου γνωρίσει:

·        για ποιο λόγο μου παρακρατείται μηνιαίως το ως άνω ποσό

·        πού (σε ποιον τραπεζικό λογαριασμό και ποιας Τράπεζας) αποδίδεται το ως άνω ποσό

·        που χρησιμοποιείται το ως άνω ποσό (σε ποιον σκοπό) και

·        τί ακριβώς είναι αυτή η παρακράτηση και


            –      μου κοινοποιήσει:

·        τυχόν συγκατάθεσή μου για παρακράτηση από το μέρισμά μου τού ως άνω ποσού

·        τυχόν αίτησή μου στην ΕΑΑΑ, που να δικαιολογεί την αυτή παρακράτηση και

·        τυχόν αίτησή μου περί εγγραφής μου στην ΕΑΑΑ.

Ξέρετε τι έλαβα ως απάντηση; Ένα τηλεφώνημα (την αμέσως επόμενη ημέρα – 16.6.2022) από άγνωστο προς εμένα πρόσωπο, που μου είπε ότι θα μου απαντήσει επίσημα η ΕΑΑΑ.

Μέχρι τη 17 Ιουλίου 2022 δεν έλαβα τίποτα επίσημα από την ΕΑΑΑ. Έτσι τη 17 Ιουλίου 2022 επανέρχομαι στο αίτημά μου προς την ΕΑΑΑ και αιτήθηκα εκ νέου απαντήσεως. Και ξαναματαπάλι τα ίδια. Την αμέσως επομένη ημέρα (18.7.2022) δέχθηκα πάλι τηλεφώνημα από πρόσωπο της ΕΑΑΑ, το οποίο ξαναματαπάλι με διαβεβαίωσε ότι θα μου απαντήσει η ΕΑΑΑ επίσημα.

Ε, είναι 7 Σεπτεμβρίου 2022 σήμερα που συντάσσω το παρόν και ακόμη δεν έλαβα καμία απάντηση. Τα συμπεράσματα δικά σας.