13.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΔίκαια τα αιτήματα για την επίλυση των προβλημάτων του προσωπικού των ΕΔ

Δίκαια τα αιτήματα για την επίλυση των προβλημάτων του προσωπικού των ΕΔ

Συνάντηση πραγματοποίησαν ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και υπεύθυνος ΚΤΕ Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρης Μπιάγκης, ο Γραμματέας του Τομέα Άμυνας του Κινήματος, κ. Γεώργιος Πεταλωτής, οι Αν. Γραμματείς του Τομέα, κ. Θωμάς Χατζηαθανασίου και κ. Τάκης Μοσχολιός, και το μέλος της Γραμματείας του Τομέα, κ. Λουκάς Κάτσικας, με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), κ.κ. Δημήτριο Ρώτα, Νικόλαο Ασφή, Κωνσταντίνο Νιώρα και Γεώργιο Κυριακάκη.

Η συνάντηση ήταν εποικοδομητική, και η συζήτηση εστιάστηκε στα χρονίζοντα ζητήματα που απασχολούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), ενώ έμφαση δόθηκε σε κρίσιμα ζητήματα, όπως η αποζημίωση δαπανών υγείας, η προστασία των οικογενειών με επιμέλεια ΑμεΑ, τα ηλικιακά όρια ΕΠΟΠ και η ημερήσια αποζημίωση μετακινήσεων. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι η κυβέρνηση απαξιώνει τα στελέχη των ΕΔ, χωρίς να καταβάλλει καμία προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων τους, εκτρέποντάς τους σε μεγάλο ποσοστό από το κύριο έργο τους προς κάλυψη των κενών του κρατικού μηχανισμού. Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας παρουσίασαν τις δράσεις τους και τις προτάσεις τους, στοχευμένες στην επίλυση των προβλημάτων του προσωπικού, ενώ κατέθεσαν υπόμνημα με συναφή θέματα.

Ο βουλευτής και τα μέλη του Τομέα Άμυνας επισήμαναν τις πρωτοβουλίες στις οποίες έχει ήδη προχωρήσει μέχρι σήμερα η παράταξη, στηρίζοντας διαχρονικά τα δίκαια αιτήματα των στρατιωτικών, επί των οποίων η κυβέρνηση αδυνατεί να εξεύρει σχετικές λύσεις, ενώ διαβεβαίωσαν τους εκπροσώπους της ΠΟΜΕΝΣ για τις μελλοντικές παρεμβάσεις τους με συγκεκριμένα αιτήματα και προτάσεις, συνεχίζοντας με τη δέουσα ζέση για την επίτευξη της εργασιακής ειρήνης και του αισθήματος ασφάλειας και ικανοποίησης του έμψυχου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων.