13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δήλωση Τσίπρα για το 251 ΓΝΑ

Δήλωση Γιώργου Τσίπρα, Αναπληρωτή Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Η ασύνταχτη άμεση διάθεση στις 18 Μαρτίου του 251 ΓΝΑ νοσοκομείου της Αεροπορίας στο ΕΣΥ για μη covid ασθενείς, με ταυτόχρονη επιβάρυνση των λοιπών νοσοκομείων των Ενόπλων Δυνάμεων, κατέδειξε για άλλη μια φορά την εγκληματική αμέλεια της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Στο πρώτο κύμα της πανδημίας είχε διατεθεί το ΝΙΜΤΣ. Ακολούθησε η αποψίλωση κυριολεκτικά όλων των στρατιωτικών νοσοκομείων από ιατρούς και νοσηλευτές προκειμένου να επανδρώσουν τα εμβολιαστικά κέντρα. Χθες έγινε μερική ανάκλησή τους στα νοσοκομεία για αντιμετώπιση της νέας κατάστασης. Ανοίγουν δηλαδή νέες τρύπες για να κλείσουν παλιές. Φοβερός σχεδιασμός και πρόνοια!

Είχαν ένα χρόνο για προετοιμασία του ΕΣΥ και των στρατιωτικών νοσοκομείων και δεν έκαναν τίποτα. Καμία πρόσληψη υγειονομικών. Μόλις προχθές ο ΓΓ του ΥΠΕΘΑ κ Οικονόμου ανακοίνωσε την πρόσληψη 138 μόνιμων πολιτικών υπαλλήλων, μεταξύ αυτών 59 για κάλυψη υγειονομικών αναγκών των νοσοκομείων και των τριών Γενικών Επιτελείων. Υπενθυμίζω ότι υπάρχει και αριθμός ιδιωτών συμβασιούχων υγειονομικών στα νοσοκομεία των Ενόπλων Δυνάμεων, για τους οποίους είναι άγνωστο αν υπάρχει κάποια πρόβλεψη.