13.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΓ.Γ ΥΠΕΘΑ Αντώνης Οικονόμου: Θωράκιση του προσωπικού των ΕΔ σε ενδεχόμενο τέταρτο...

Γ.Γ ΥΠΕΘΑ Αντώνης Οικονόμου: Θωράκιση του προσωπικού των ΕΔ σε ενδεχόμενο τέταρτο κύμα πανδημίας

Του Ηλία Προύφα

Την έγκαιρη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων, για την προστασία του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, απέναντι στη μετάλλαξη Δέλτα και σε ένα πιθανό – σύμφωνα με τους επιστήμονες – τέταρτο κύμα πανδημίας, προτείνει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνης Οικονόμου.

Όπως μαθαίνουμε στο kranosgr, ο Γενικός Γραμματέας εκφράζει την άποψη για έγκαιρες ενέργειες, την οποία ενστερνίζονται άπαντες, εντός και εκτός πενταγώνου.

Ως αρμόδιος για το πολιτικό προσωπικό και τα στρατιωτικά εργοστάσια, ο Γενικός Γραμματέας, σε άριστη συνεργασία με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, συζητά διάφορα μέτρα που θα μπορούσαν έγκαιρα να ληφθούν, ενώ όπως μαθαίνουμε τάσσεται και υπέρ των ”χακί” προνομίων, όπως στην Κύπρο, για την ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού του πληθυσμού της χώρας.

Ήδη προσωπικά ο ίδιος, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις διοικήσεις των στρατιωτικών εργοστασίων που παράγουν γάντια, φάρμακα και αντισηπτικά σκευάσματα, ενώ έχει ενημερωθεί και για το πολιτικό προσωπικό των στρατιωτικών νοσοκομείων και για τυχόν ελλείψεις του.

Μάλιστα όπως και τον περασμένο Μάρτιο (Διαβάστε ΕΔΩ), έχει έτοιμο σχέδιο, πρόσληψης επικουρικού πολιτικού, ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο εφόσον απαιτηθεί, θα προωθηθεί για έγκριση στην πολιτική ηγεσία και στο υπουργείο υγείας, για την άμεση υλοποίησή του.

Η θερινή ραστώνη δεν πρέπει να εφησυχάζει κανέναν, κάτι που έχει καταλάβει πολύ έγκαιρα ο Γενικός Γραμματέας Αντώνης Οικονόμου.

(Φωτό αρχείου)