13.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΣημαντική εξέλιξη: Πρόσληψη 220 ατόμων στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία. Αναλυτικά όλες οι θέσεις

Σημαντική εξέλιξη: Πρόσληψη 220 ατόμων στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία. Αναλυτικά όλες οι θέσεις

Του Ηλία Προύφα

Εγκρίθηκε από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, η πρόταση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνη Οικονόμου, για την άμεση ενίσχυση με νοσηλευτικό προσωπικό σε στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr, λόγω της διαμορφωθείσας από την εξάπλωση του Κορονοϊού, έκτακτης κατάστασης, ο αρμόδιος για θέματα πολιτικού προσωπικού Γενικός Γραμματέας Αντώνης Οικονόμου, εισηγήθηκε και έλαβε την έγκριση του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου καθώς και του υπεύθυνου για τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, ΥΦΕΘΑ Αλκ. Στεφανή, για την αύξηση του αριθμού νοσηλευτικού προσωπικού στα μεγάλα στρατιωτικά νοσοκομεία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μάλιστα ο αριθμός των επιστημόνων που θα προσληφθούν ως επικουρικό προσωπικό και θα ριχθούν άμεσα στην ”μάχη” για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ξεπερνάει κατά πολύ τα 40 περίπου άτομα που προσλάμβανε κάθε χρόνο το ΥΠΕΘΑ και πλέον ξεπερνά τα 200.

Πρόθεση του Γενικού Γραμματέα, ήταν η όσο το δυνατόν καλύτερη θωράκιση των ”χακί” νοσηλευτικών ιδρυμάτων, η οποία και θα συνεχιστεί με πολλά ακόμη θετικά μέτρα.