13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΓονείς ζητούν παράταση στην προκήρυξη ΕΠΟΠ. ''Δεν έχουμε να πληρώσουμε''

Γονείς ζητούν παράταση στην προκήρυξη ΕΠΟΠ. ”Δεν έχουμε να πληρώσουμε”

Του Ηλία Προύφα

Την παράταση στην προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών για την προκήρυξη Επαγγελματικών Οπλιτών, ζητούν μέσα από το kranosgr αρκετοί γονείς και υποψήφιοι.

Ο λόγος όπως αναφέρουν, έχει να κάνει με τις υγειονομικές εξετάσεις στις οποίες θα πρέπει να υποβληθούν οι διαγωνιζόμενοι.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, όσοι υποβάλλουν αιτήσεις θα πρέπει να προσκομίσουν μόνοι τους και αυτό λόγω Κορονοϊού, μία σειρά ιατρικών κλινικών και εργαστηριακών εξετάσεων ή από δημόσια νοσοκομεία ή από ιδιώτες γιατρούς.

Λόγω της οικονομικής δυσπραγίας που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες οικογένειες, αδυνατούν να προσέλθουν τα παιδιά τους σε ιδιώτες γιατρούς και να πληρώσουν για όλες τις ειδικότητες, αφού το ποσό μπορεί να αγγίξει και τα 250 ευρώ.

Στα κρατικά νοσοκομεία με την κατάσταση να ασφυκτιά από τον κορονοϊό, και τις αργίες του Πάσχα που έρχονται, τα ραντεβού για τις ιατρικές εξετάσεις κλείνονται για μετά τις 22 Απριλίου, που λήγει η προθεσμία των δικαιολογητικών, ακόμη και προς τα τέλη Μαϊου.

Γονείς που συνομίλησαν μαζί μας κάνουν έκκληση στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ή να παρατείνει την ημερομηνία κατά ένα μήνα έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάστασή ή οι υγειονομικές εξετάσεις να δοθούν προς το τέλος της όλης διαδικασίας, έτσι ώστε να μπορέσουν να κλείσουν ραντεβού στα δημόσια νοσοκομεία.

Δεν υπάρχει καμία διευκρίνηση στο ΦΕΚ, σε πόσο χρονικό διάστημα θα συγκροτηθούν οι επιτροπές μετά την 22α Απριλίου, έτσι ώστε να έχουν γίνει οι ιατρικές εξετάσεις.