13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΓΕΕΘΑ: ΤΕΤΡΑΜΕΡΗΣ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

ΓΕΕΘΑ: ΤΕΤΡΑΜΕΡΗΣ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Την Τετάρτη 08 Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Λεμεσού, τετραμερής αεροναυτική άσκηση έρευνας και διάσωσης, με τη συμμετοχή μέσων και προσωπικούτης Ελλάδας, της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Ειδικότερα, στην άσκηση συμμετείχε από την Ελλάδα η Φρεγάτα (Φ/Γ) «ΚΑΝΑΡΗΣ», από την Κυπριακή Δημοκρατία τα Περιπολικά Πλοία (ΠΠ) «ΤΣΟΜΑΚΗΣ», «ΓΕΩΡΓΙΟΥ» και «ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ», το Πλοίο  Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ)«ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ», ένα Ελικόπτερο της Διοίκησης Αεροπορίας του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), ένα Ελικόπτερο της Μονάδας ΑεροπορικώνΕπιχειρήσεων της Αστυνομίας, η Άκατος «ΘΗΣΕΑΣ»της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, καθώς καιτο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ). Επίσης συμμετείχε ηΓαλλική Φ/Γ «ACONIT» και η Ιταλική Φ/Γ «ALPINO» με τα οργανικά τους Ελικόπτερα.

Σκοπός της άσκησης, η οποία σχεδιάσθηκε και συντονίσθηκε από το ΓΕΕΦ σε συνεργασία με τα Γενικά Επιτελεία Εθνικής Άμυνας των τριών χωρών, ήταν η εξάσκηση και εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε διαδικασίεςΈρευνας και Διάσωσης (Search and Rescue– SAR), καθώςκαι η προαγωγή και εμβάθυνση του επιπέδουσυνεργασίας τους.