13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΔ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΒ «ΗΜΕΡΑ ΘΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΣΩΣΤΗ»

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΔ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΒ «ΗΜΕΡΑ ΘΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΣΩΣΤΗ»

Την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022 και παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη έλαβε χώρα στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας η εκδήλωση του ΕΚΑΒ για την «Ημέρα Θυσίας του Διασώστη», στην οποία βραβεύθηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) στο πρόσωπο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, για την συνολική και διαχρονική κοινωνική προσφορά τους στις αποστολές του ΕΚΑΒ και ειδικά στις Αεροδιακομιδές.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο οποίος παρέλαβε το βραβείο από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Ασημίνα Γκάγκα, ευχαρίστησε θερμά το ΕΚΑΒ για την εξαιρετικά υψηλή και συμβολική βράβευση, επισημαίνοντας ότι το βραβείο ανήκει στο σύνολο του προσωπικού και των 3 Κλάδων των ΕΔ, το οποίο δίνει νυχθημερόν τον «αγώνα τον καλό» για την διάσωση και διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού της ανθρώπινης ζωής.

Τόνισε επίσης ότι οι ΕΔ θα συνεχίσουν να συνδράμουν το κοινωνικό σύνολο με όλες τους τις δυνάμεις, υπηρετώντας τον υπέρτατο στόχο της υπεράσπισης της ανθρώπινης ζωής, μη αφισταμένης της κυρίας αποστολής των που αφορά στην υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας της χώρας.

Τέλος, ευχήθηκε «αυτοί οι πεσόντες να είναι οι τελευταίοι», καθώς και «ασφαλείς προσγειώσεις και τερματισμούς στις υπέροχες διαδρομές που κάνουν σώζοντας ζωές» στο σύνολο του προσωπικού που υπηρετεί το κοινωνικό σύνολο υπό τον συντονισμό του ΕΚΑΒ.

Στην εκδήλωση στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος παρέστησαν επίσης ο Υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Ασημίνα Γκάγκα, η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελος Τουρνάς, ο Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Αρχηγός Λ.Σ Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης και ο Αρχηγός ΠΣ Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος.