13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΑνθυπασπιστής Β. Πλεξίδα: Ο Θεός να Αναπαύσει τις ψυχές των συναδέλφων μου...

Ανθυπασπιστής Β. Πλεξίδα: Ο Θεός να Αναπαύσει τις ψυχές των συναδέλφων μου και να ενδυναμώσει την Πίστη των Ελλήνων

Του Ηλία Προύφα

Στο αγαπημένο Μοναστήρι, της προστάτιδός της Παναγίας Ακρωτηριανής Σεριφιώτισας Θεραπεύτριας, όπως είναι το προσωνύμιο που έχει δώσει η ίδια η Παναγία, βρέθηκε χθες η Ανθυπασπιστής της Αεροπορίας Στρατού, Βασιλική Πλεξίδα.

Πέντε χρόνια μετά το τραγικό δυστύχημα, με την πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου Χιούι, στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, όπου έχασαν τη ζωή τους τέσσερα στελέχη του Στρατού Ξηράς, η μόνη διασωθείσα της μοιραίας πτώσης, Ανθυπασπιστής Πλεξίδα, έζησε χάρη σε θαύμα της Παναγίας Ακρωτηριανής.

Έκτοτε, κάθε χρόνο βρίσκεται στο Μοναστήρι, όπου μαζί με το σύζυγό της και συναδέλφους από το Στρατό Ξηράς και κυρίως από την Αεροπορία Στρατού, τιμούν τη χάρη της Παναγίας.

Όπως έγραψε η ίδια:

Ευχαριστώ την Παναγία μας που παρόλες τις αντίξοες συνθήκες του καιρού,μας αξίωσε να πάμε να την τιμήσουμε και φέτος! Μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό και ανήμερα στη Χάρη της,μας Ευλόγησε και γευθήκαμε με την δύναμη τού Θεού την πνευματική ανάταση της ψυχής μας!!! Πλήθος προσκυνητών παρευρέθησαν να τιμήσουν την Παναγία μας την Ακρωτηριανή Σερφιώτισα Θεραπεύτρια, μεταξύ των οποίων ήταν εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η φετινή Πανήγυρη της Παναγίας μας θεωρώ ότι είναι από τις πιο κομβικές για την Πατρίδα μας και την Ορθοδοξία μας για τα έσχατα γεγονότα που πλησιάζουν.

Ο Θεός να Αναπαύσει τις ψυχές των συναδέλφων μου και να ενδυναμώσει τα μέγιστα την Πίστη των Ελλήνων, ούτως ώστε να ανταπεξέλθουν από τους επερχόμενους κινδύνους!!!