13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΑνώτατο ηλικιακό όριο ΕΠΟΠ

Ανώτατο ηλικιακό όριο ΕΠΟΠ

Επιστολή αναγνώστη στο kranosgr:

Κύριε Προύφα γεια σας 

Παίρνω πρωτοβουλία να επικοινωνήσω μαζί σας, έπειτα από έγκριση που μου δώσατε, όπως και τον προσωπικό σας αριθμό προ πολλού, σε περίπτωση προκήρυξης. Ώστε να ακουστεί ο λόγος μου και να φτάσει όσο πιο κοντά στους αρμόδιους μέσα από το έργο σας. 

Την τελευταία φορά, σας είχα απασχολήσει σχετικά με την αρχική έγκριση και έπειτα απόρριψη μου ως Ο.Β.Α. λόγω υπεράριθμων ατόμων σε μια περίοδο ανάγκης έμψυχου προσωπικού. 

Αυτή την στιγμή θέλω να εκφράσω μερικές σκέψεις καθώς για μια ακόμη φορά δεν δίνεται η ευκαιρία συμμετοχής στον επερχόμενο διαγωνισμό Ε.Π.Ο.Π. καθότι η υπέρβαση του 28ου έτους έχει θεσπιστεί από την αρχή του θεσμού .Ενώ παράλληλα το ανώτατο ηλικιακό όριο σε άλλες χώρες όπως Κύπρος, Αμερική, Γερμανία είναι το 32ο. Επιπρόσθετος και ιδιαίτερα σημαντικό, σε αυτές τις χώρες το ηλικιακό όριο συμμετοχής όσων αφορά τις Ειδικές Δυνάμεις, όχι μόνο δεν μειώνεται κατά τρία έτη όπως στην χώρα μας, αλλά παραμένει και εκεί το 32ο. Με μόνες προϋποθέσεις  την σωματική επάρκεια, την επίτευξη των αθλητικών δοκιμασιών σε ορισμένα όρια και την ολοκλήρωση των αντίστοιχων σχολείων εκπαιδεύσεως. 

Θα ήθελα να επισημάνω πως δέκα χρόνια τώρα δεν δόθηκε η ευκαιρία συμμετοχής στον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Στην προκειμένη περίπτωση το ηλικιακό όριο δεσμεύει άτομα ικανά τόσο πνευματικής όσο και σωματικής κατάστασης να συμμετάσχουν. Να τονίσω πως σε μια περίοδο αυξημένης ανάγκης, όπου ιδιαίτερος λόγος για την ενίσχυση των Ειδικών Δυνάμεων δεν δίνεται η δυνατότητα αξιολόγησής ατόμων να αποδείξουν τις ικανότητες τους και να προσφέρουν από πόστα μάχιμων θέσεων.  

Ευχαριστώ για την βοήθεια που δίνετε να εκφραστεί ο προβληματισμός μου τόσο την προκειμένη φορά όσο και την παλαιότερη. 

Με Σεβασμό Σωτηρόπουλος Κωνσταντίνος