13.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΑνοιχτή εκδήλωση για όλους σήμερα το απόγευμα στο 424 ΓΣΝΕ για τη...

Ανοιχτή εκδήλωση για όλους σήμερα το απόγευμα στο 424 ΓΣΝΕ για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας, στο 424 Γ.Σ.Ν.Ε. ιερούργησε, ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, πλαισιούμενος από κληρικούς του Ε.Σ. και της Μητροπόλεως.

Στο πέρας της Θείας Λειτουργίας και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των εν Μικρά Ασία πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών του Ελληνικού Στρατού.

Ακολούθησε ξενάγηση στην έκθεση φωτογραφιών και αρχειακού υλικού  από τη Μικρασιατική Καταστροφή, την οποία επιμελήθηκε η Διοίκηση του Νοσοκομείου, συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στις επετειακές εκδηλώσεις.  

Στη λατρευτική σύναξη συμμετείχαν ο Διευθυντής – Διοικητής του Νοσοκομείου Ταξίαρχος Γεώργιος Γκούβας, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Στράτος Σιμόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Β. Ελλάδος Αν/γος Γεώργιος Δούβαλης, μέλη της Διοίκησης του Νοσοκομείου, Διευθυντές Κλινικών, ιατροί, νοσηλευτές καθώς και απόστρατοι αξιωματικοί.

Σήμερα το απόγευμα και ώρα 7, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή μουσική εκδήλωση στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, με θέμα τη Μικρασιατική Καταστροφή.