13.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΑνοίγει τις πόρτες της η 85η ΔΕΘ. Πανέτοιμο το ΥΠΕΘΑ

Ανοίγει τις πόρτες της η 85η ΔΕΘ. Πανέτοιμο το ΥΠΕΘΑ

Του Ηλία Προύφα

Αν και δεν έχει ”κλειδώσει” ακόμη η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στη φετινή 85η ΔΕΘ (ελάχιστες πιθανότητες να μη συμμετέχουν), το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Ενημέρωσης, είναι καθόλα έτοιμη να ανηφορίσει το Σεπτέμβριο προς Θεσσαλονίκη.

Μετά τη χθεσινή επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, η οποία άναψε το πράσινο φως, για τη διεξαγωγή εμπορικών εκθέσεων, καθορίζοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προετοιμάζονται πυρετωδώς.

Αναλόγως του μεγέθους της 85ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, η οποία θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό στις 11 έως 19 Σεπτεμβρίου 2021 και εάν αποφασισθεί να συμμετάσχουν οι ΕΔ, αυτό θα γίνει με μια ξεχωριστή, αξιοπρεπή και ουσιώδη παρουσία.

Ο Διευθυντής Ενημέρωσης του Υπουργού, Μάνος Πιτσιδιανάκης με τον Β’ εκπρόσωπο τύπου, Δημοσιογράφο Χάρη Λαζαρόπουλο, έχουν καταστρώσει τα πρώτα πλάνα.

Σε συνεχείς συσκέψεις με τον Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Άμυνας, απόστρατου αεροπόρου Θανάση Βάλαρη, το ΓΕΕΘΑ και τους εκπροσώπους τύπου των Γενικών Επιτελείων, ετοιμάζουν κάτι πολύ καλό…

Κάτι μας λέει πως τα στρατιωτικά εργοστάσια που παρασκεύασαν για τον Ελληνικό λαό, μάσκες, αντισηπτικά και φάρμακα, όπως και το Υγειονομικό των ΕΔ που έχει συνδράμει υπέρ του κοινωνικού συνόλου απέναντι στον Covid-19, θα έχουν την τιμητική τους…

Όσον αφορά γενικότερα την έκθεση, αυτή θα λειτουργήσει ως εξής:

Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ)

Λειτουργία της ΔΕΘ 11 –19/09/2021 με τους ακόλουθους κανόνες:

Κανόνες Εισόδου στο χώρο της ΔΕΘ

  • Η είσοδος επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο με την επίδειξη του GreenPass (εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες). Οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι υπόκεινται στο καθεστώς testing που ισχύει για τις τουριστικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες εστίασης.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στους στεγασμένους χώρους του εκθεσιακού κέντρου για όλους ανεξαιρέτως.

Κανόνες Λειτουργίας Έκθεσης

  • Τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου.
  • Εντός των εκθετηρίων ισχύουν οι κανόνες τήρησης των αποστάσεων. Για τα τραπέζια συσκέψεων ισχύουν οι κανόνες για την απόσταση μεταξύ τραπεζοκαθισμάτων στην εστίαση.

Πρόσθετα Μέτρα Προστασίας

  • Εξασφάλιση επαρκούς φυσικού αερισμού.
  • Σημεία αντισηψίας και απολύμανσης.
  • Τακτικές δίγλωσσες ηχητικές ανακοινώσεις μηνυμάτων.
  • Σύστημα καταμέτρησης ατόμων.