13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΑνακοίνωση ΔΗΣΚΙ/ΥΕΘΑ για το Δώρο Πάσχα

Ανακοίνωση ΔΗΣΚΙ/ΥΕΘΑ για το Δώρο Πάσχα

31 Μαρτίου 2020

Συνάδελφοι,

          Παρά τις έγκαιρες παρεμβάσεις μας, ζητώντας να ενταχθούν στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση οι συνάδελφοί μας που εργάζονται  στα Νοσοκομεία και στις Μονάδες Υγείας, όπως οι αντίστοιχοι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, ως ελάχιστη αναγνώριση του έργου τους, δυστυχώς η πρότασή μας δεν έγινε πράξη.

          Η επιστολή μας, στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου (23/3/2020), που ζητούσαμε την ένταξη των εν λόγω συναδέλφων στην υπό έκδοση ΠΝΠ,  καθώς και μετά τις εξαγγελίες του Οικονομικού Επιτελείου της Κυβέρνησης παρέμβασή μας, που δεν συμπεριελάμβανε τους συναδέλφους (30/3/2020), δεν  είχε επιτυχή εξέλιξη παρότι είχε και την υποστήριξη του κου ΥΕΘΑ.

           Η κυβέρνηση   δεν συμπεριέλαβε, στην ΠΝΠ 30/3/2020, ΦΕΚ 70, Αρ.4, τους στρατιωτικούς και πολιτικούς συναδέλφους μας, δίνοντας την εντύπωση ότι οι εργαζόμενοι στις δικές μας Νοσηλευτικές μονάδες και Υπηρεσίες δεν είναι εκτεθειμένοι στον ίδιο βαθμό επικινδυνότητας όπως όλοι οι υπόλοιποι επαγγελματίες που εξυπηρετούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

          Κε Υπουργέ, η απόφαση αυτή είναι άδικη σε ότι αφορά την ουσία καθώς και την ηθική αντιμετώπιση σε όλη αυτή την ομάδα εργαζομένων του Υπουργείου μας. Οι συνάδελφοί μας είναι στην πρώτη γραμμή και αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι ενός κατώτερου Θεού. Η αδικία αυτή πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα.

          Είναι σαφέστατο, λύσεις που δεν λειτουργούν με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις  της εξυπηρέτησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, δεν περιποιούν τιμή, σε μία κυβέρνηση  που διαχωρίζει τους εργαζόμενους στο ΥΠΕΘΑ, σε σχέση με όλους τους εργαζόμενους που υπηρετούν το Δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Συνάδελφοι,

          Παρά την  άδικη αντιμετώπισή μας, με τον άριστο επαγγελματισμό που μας διακρίνει, νιώθουμε περήφανοι που συμμετέχουμε στην πρώτη γραμμή και συνεχίζουμε με αυτοθυσία τη μάχη, απέναντι στην πανδημία του  κορονοϊού, για να βγει η χώρα μας νικητής.

ΔΗΣΚΙ – ΥΕΘΑ