13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΑνακαλέστε άμεσα την αναστολή αποζημίωσης των στελεχών

Ανακαλέστε άμεσα την αναστολή αποζημίωσης των στελεχών

Π.Ο.Ε.Σ. προς Πρωθυπουργό – Ανακαλέστε άμεσα την αναστολή αποζημίωσης των στελεχών των ΕΔ

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, διαμαρτύρεται εντόνως, καθόσον, αναστέλλεται (τουλάχιστον στο ΠΝ) μέχρι νεοτέρας η καταβολή αποζημίωσης μετακίνησης τεσσάρων (4) ημερών εκτός έδρας στο προσωπικό που αποδεδειγμένα συμμετέχει στη διαχείριση προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών, που είχε εγκριθεί από το Φεβ 2020, συμπεριλαμβανομένων και των εκκρεμοτήτων του προηγούμενου έτους (2020) που δεν έχουν εισέτι αποζημιωθεί και ζητά την άμεση παρέμβασή του για ανάκληση της ως άνω απόφασης αναστολής πληρωμής του προσωπικού και τη δημόσια τοποθέτησή του για μελλοντικές ενέργειες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αναφορικά με όποιες αποζημιώσεις του προσωπικού και ειδικώς με τις νομοθετημένες (η αποζημίωση για τη νυκτερινή εργασία των στρατιωτικών παραπέμπεται από τον Άννα στον Καϊάφα και τα οφειλόμενα σωρεύονται σε βάρος του Κρατικού προϋπολογισμού), αποδεικνύοντας έτσι την έμπρακτη και ουσιαστική στήριξή του στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, πέρα και έξω από ευχολόγια.

Διαβάστε το έγγραφο:

ΠΡΟΣ : Αρ. πρωτ. 259

Πίνακας Αποδεκτών Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2021

ΚΟΙΝ :

ΘΕΜΑ : Αναστολή Αποζημίωσης Προσωπικού

Αξιότιμε κε Πρόεδρε. Αξιότιμε κε Υπουργέ.

Αρχές του παρελθόντος έτους 2020, με την έξαρση της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης, ιδίως στα σύνορα της Χώρας μας στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου, αποφασίστηκε η καταβολή, υπό τη μορφή οδοιπορικών εξόδων, χρηματικού ποσού στα στελέχη που συμμετείχαν στην αντιμετώπιση της κρίσης. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι η καταβολή αυτή δεν ήταν επιβράβευση του προσωπικού, αλλά οφειλόμενη αποζημίωσή του για πραγματική του μετακίνηση και εργασία.

Με το παρόν έγγραφό μας, σας μεταφέρουμε την έντονη αγανάκτηση του προσωπικού και διαμαρτυρόμαστε εντόνως, καθόσον, αναστέλλεται (τουλάχιστον στο ΠΝ) μέχρι νεοτέρας η καταβολή αποζημίωσης μετακίνησης τεσσάρων (4) ημερών εκτός έδρας στο προσωπικό που αποδεδειγμένα συμμετέχει στη διαχείριση προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών, που είχε εγκριθεί από το Φεβ 2020, συμπεριλαμβανομένων και των εκκρεμοτήτων του προηγούμενου έτους (2020) που δεν έχουν εισέτι αποζημιωθεί.

Ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας για ανάκληση της ως άνω απόφασης αναστολής πληρωμής του προσωπικού και τη δημόσια τοποθέτησή σας για μελλοντικές ενέργειες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αναφορικά με όποιες αποζημιώσεις του προσωπικού και ειδικώς με τις νομοθετημένες (η αποζημίωση για τη νυκτερινή μας εργασία παραπέμπεται από τον Άννα στον Καϊάφα και τα οφειλόμενα σωρεύονται σε βάρος του Κρατικού προϋπολογισμού), αποδεικνύοντας έτσι την έμπρακτη και ουσιαστική στήριξή σας στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, πέρα και έξω από ευχολόγια.

Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/οποίους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την άμεση ανάδειξη και ενίσχυση του θέματος, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος Τσουκαράκης Ανέστης Συνταγματάρχης (ΣΔΓ) 6974365800Ο Γεν. Γραμματέας Κατσανεβάκης Ιωάννης Επισμηναγός (ΥΑΔ) 6983503514

Πίνακας Αποδεκτών

Πίνακας για ενέργεια

Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης

ΥΕΘΑ

Πίνακας για πληροφορία

ΥΦΕΘΑ

Βουλευτές της ΒτΕ

ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ

Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΝ, Α/ΓΕΑ

ΔΟΙ/ΓΕΕΘΑ – ΓΕΣ

Ε΄ ΚΛ/ΓΕΝ – ΓΕΑ

Π.Ο.Ε.Σ.

Περιφερειακές ενώσεις – μέλη μας (για ενημέρωση των μελών τους)

Περιφερειακές ενώσεις στρατιωτικών (για ενημέρωση των μελών τους)

Στρατιωτικοί συντάκτες

Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
Νόμιμα αναγνωρισμένη συνδικαλιστική Ομοσπονδία με την υπ΄ αριθμ. 4/2019 απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαυρίου

Πρόεδρος: Συνταγματάρχης (ΣΔΓ) Ανέστης Τσουκαράκης, 6974365800
Γεν. Γραμματέας: Επισμηναγός (ΥΑΔ) Ιωάννης Κατσανεβάκης, 6983503514

Φειδίου 10, 10678, Αθήνα, 5ος όροφος, τηλ. 2168004777, fax 2168004778

ηλεκτρονική διεύθυνση: www.poes.gr
e-mail: [email protected]