13.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΈκτακτο: Επισπεύδεται η συνεδρίαση του ΣΑΓΕ;

Έκτακτο: Επισπεύδεται η συνεδρίαση του ΣΑΓΕ;

Του Ηλία Προύφα

Ήγγικεν η ώρα για τη συνεδρίαση του ΣΑΓΕ, η οποία σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που αρχίζουν και διαρρέονται, θα πραγματοποιηθεί έως την ερχόμενη Παρασκευή.

Σύμφωνα με όσα φθάνουν στο kranosgr, στο ΓΕΕΘΑ υπάρχει μια σκέψη, η συνεδρίαση του συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), να έχει ολοκληρωθεί έως το ερχόμενο Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, έτσι ώστε τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021, να ξεκινήσουν τα Ανώτατα Συμβούλια Στρατού Ξηράς, Πολεμικού Ναυτικού και Πολεμικής Αεροπορίας.

Από σήμερα το απόγευμα έως και την Παρασκευή το μεσημέρι, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και οι Αρχηγοί ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης και ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, θα προχωρήσουν στις κρίσεις των Αντιστρατήγων, Αντιναυάρχων και Αντιπτεράρχων και την κάλυψη των κενών θέσεων που θα προκύψουν με Υποστράτηγους, Υποναύαρχους και Υποπτέραρχους, οι οποίοι και θα συγκροτήσουν τα νέα συμβούλια.

Σύμφωνα με τη προβλεπόμενη διαδικασία, αμέσως μετά τη συνεδρίαση των Αρχηγών, η οποία θα γίνει στην ανακαινισμένη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, αίθουσα του ΣΑΓΕ, θα συγκληθεί το ΚΥΣΕΑ, προκειμένου να επικυρώσει την απόφαση και να προχωρήσει στις τοποθετήσεις των νέων Διοικητών 1ης Στρατιάς, Αρχηγείου Στόλου και Τακτικής Αεροπορίας. Η επικύρωση αυτή είναι τυπική και αναμένεται να γίνει δια περιφοράς.

Εάν επικρατήσει η άποψη για συνεδρίαση του ΣΑΓΕ, έως την Παρασκευή και ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των νέων Διοικητών μειζόνων σχηματισμών από το ΚΥΣΕΑ, τότε την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι κρίσεις κατά κλάδο, οι οποίες και αυτές θα ολοκληρωθούν μέσα στην εβδομάδα.

Σε διαφορετική περίπτωση εάν ξεκινήσει η όλη διαδικασία των κρίσεων από την ερχόμενη Δευτέρα, όπως υπάρχει άλλη μια σκέψη, οι κρίσεις θα ολοκληρωθούν περίπου στις 10 Μαρτίου.

Είτε έως την Παρασκευή, είτε το αργότερο από την ερχόμενη Δευτέρα, ”ο κύβος ερρίφθη” και όλοι είναι έτοιμοι για την…”χακί” κρίση τους.

(Φωτό αρχείου από τα εγκαίνια της ανακαινισμένης αίθουσας του ΣΑΓΕ)