13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΑμερικανικά ΜΜΕ: Εντός 48 ωρών η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Αμερικανικά ΜΜΕ: Εντός 48 ωρών η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Δραματικές εξελίξεις διαγράφονται τις επόμενες ώρες στην Ουκρανία σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ. Σε έκτακτη ενημέρωση, το αμερικανικό δίκτυο CNN, μετέδωσε ότι οι ΗΠΑ ενημέρωσαν την ουκρανική κυβέρνηση για πιθανή ρωσική εισβολή μέσα στο επόμενο 48ωρο. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο Λευκός Οίκος επικοινώνησε απευθείας με το γραφείο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοινώνοντας πως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, επίκειται ευρεία ρωσική εισβολή στο έδαφος της Ουκρανίας μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

Το CNN μετέδωσε πως, σύμφωνα με πηγή από τον Λευκό Οίκο, η πιθανότερη περιοχή για την εισβολή των Ρώσων είναι η βορειοανατολική πόλη Καρκίβ.

Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες των αμερικανικών δικτύων, λέγοντας πως «ο πρόεδρος της Ουκρανίας ενημερώθηκε από τον Λευκό Οίκο για τις πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών».

Κονβόι με στρατιωτικό εξοπλισμό

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το Reuters, δύο κονβόι με στρατιωτικό εξοπλισμό χωρίς αναγνωρίσιμα διακριτικά κατευθύνονται προς το Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, ακολουθώντας διαφορετικούς δρόμους από την πλευρά των ρωσικών συνόρων, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο μαρτυρία δημοσιογράφου που βρίσκεται στην περιοχή.

Το ένα κονβόι περιλαμβάνει εννέα τανκς και ένα στρατιωτικό όχημα, ενώ το δεύτερο φορτηγά και βυτιοφόρα, δήλωσε ο δημοσιογράφος. Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία αναγνώρισε τη Δευτέρα την ανεξαρτησία των «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Κίεβο

Το Κίεβο κήρυξε σήμερα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ζήτησε από τους Ουκρανούς που βρίσκονται στη Ρωσία να φύγουν άμεσα. Παράλληλα η Μόσχα άρχισε την εκκένωση της πρεσβείας της στην ουκρανική πρωτεύουσα, εντείνοντας την ανησυχία των Ουκρανών και της Δύσης για μια ευρεία στρατιωτική επίθεση από τη Ρωσία.

Η Ουκρανία έχει ήδη ανακοινώσει μερική επιστράτευση στους άνδρες από 18 έως 60 ετών, ενώ η κυβέρνηση του Κιέβου ενημέρωσε τους Ουκρανούς πολίτες να εγκαταλείψουν άμεσα τη ρωσική επικράτεια και να μεταβούν σε ασφαλή σημεία στην Ουκρανία. Ταυτόχρονα, το Κίεβο ανακοίνωσε ότι θέτει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τα επόμενα 24ωρα, την ίδια στιγμή που οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσαν έκταση Συμβούλιο Ασφαλείας για το Ουκρανικό, την Πέμπτη το απόγευμα.

ΠΗΓΗ: https://www.ethnos.gr