13.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΑθήνα: Οι ΕΔ στην πρώτη γραμμή των εμβολιασμών: Ουρές έξω από το...

Αθήνα: Οι ΕΔ στην πρώτη γραμμή των εμβολιασμών: Ουρές έξω από το εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας»

Ουρές που θυμίζουν τις πρώτες μέρες του εμβολιασμό έχουν σχηματιστεί από το πρωί της Τετάρτης (24.11.2021) έξω από το εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας.

Οι περισσότεροι από τους πολίτες που περιμένουν υπομονετικά στην ουρά για εμβολιασμό έξω από τον “Προμηθέα”, έχουν ραντεβού για να κάνουν την τρίτη δόση, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που θα κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου.

Από νωρίς το πρωί, άνθρωποι κάθε ηλικίας έχουν βρεθεί στο μεγαλύτερο εμβολιαστικό κέντρο της Αττικής και παρότι οι ουρές είναι δεκάδες μέτρα, οι πολίτες περιμένουν υπομονετικά, φορώντας τις μάσκες τους και κρατώντας τις αποστάσεις, μέχρι να έρθει η σειρά τους για το πολυπόθητο εμβόλιο.

Παρά τον πολύ κόσμο, δεν υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις. 

Εκτός από όσους προσέρχονται για την λεγόμενη αναμνηστική δόση, τα τελευταία 24ωρα, στην εμβολιαστική εκστρατεία έχουν ενταχθεί ενεργά και άτομα νεότερης ηλικίας, αλλάζοντας άρδην την εικόνα στα εμβολιαστικά κέντρα, συμβάλλοντας δραστικά στην οικοδόμηση του τείχους ανοσίας.

Τα νέα κυβερνητικά μέτρα, όπως φαίνεται, έφεραν την απότομη αύξηση του κόσμου που προσέρχεται στα εμβολιαστικά κέντρα. Όπως δηλώνουν στο newsit.gr, εργαζόμενοι στο εμβολιαστικό κέντρο, που είναι και εκείνοι έκπληκτοι με την μαζική προσέλευση του κόσμου, τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των ραντεβού έχει εκτοξευθεί στους 4.500 καθημερινά, όταν πριν από 10 ημέρες τα ραντεβού έφταναν τα 800. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μόνο τον τελευταίο μήνα περίπου 500.000 πολίτες προγραμμάτισαν την πρώτη δόση του εμβολιασμού τους. Την περασμένη Δευτέρα 153.000 πολίτες -αριθμός που αποτελεί ρεκόρ- έκλεισαν το ραντεβού τους για εμβολιασμό, ενώ παράλληλα, 25.000 ήταν τα ραντεβού που ρυθμίστηκαν για την πρώτη δόση. 

Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα