13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΈκτακτο: Φύλλα πορείας για τους ''χακί'' συνδικαλιστές που υπηρετούν στο ΣΓ ΥΕΘΑ

Έκτακτο: Φύλλα πορείας για τους ”χακί” συνδικαλιστές που υπηρετούν στο ΣΓ ΥΕΘΑ

Του Ηλία Προύφα

Φύλλα πορείας για μονάδες εκτός ΥΠΕΘΑ, θα λάβουν σήμερα Τετάρτη 1 Απριλίου 2020, ”χακί” συνδικαλιστές που υπηρετούν ως σύμβουλοι υπουργού στο Στρατολογικό Γραφείο ΥΕΘΑ.

Την απόφαση είχε λάβει πριν μήνες ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος είχε δηλώσει στη βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση τα εξής:

«Οφείλω να δώσω και μια απάντηση στον εισηγητή του ΚΚΕ Νίκο Παπαναστάση σχετικά με το συνδικαλισμό.

Όχι δεν είμαστε απαξιωτικοί στον στρατιωτικό συνδικαλισμό, έχουμε βέβαια τις απόψεις μας γι αυτό.

Εκείνο όμως που αφορά προσωπικά εμένα και αποτελεί και πεποίθησή μου είναι ότι ο στρατιωτικός συνδικαλισμός δεν πρέπει επ’ ουδενί να συμπίπτει με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Επομένως αυτό που θα μπορούσε να είναι ένα βήμα προς τη θετική κατέυθυνση είναι να σταματήσει αυτή η παραφιλολογία και φημολογία για ταύτιση των εκπροσώπων του στρατιωτικού συνδικαλισμού με το γραφείο του υπουργού.

Και ένα πρώτο βήμα γι αυτό θα ήταν να απομακρυνθούν αυτοί οι συνδικαλιστές από το γραφείο του υπουργού, όπου δυστυχώς ευρέθησαν οργανικά να λειτουργούν και να υπηρετούν όχι επειδή εγώ το αποφάσισα, αλλά επειδή η προκάτοχοί μου το αποφάσισαν και δεν έκαναν τίποτα να το αλλάξουν.

Η συνδικαλιστική ηγεσία δεν έπρεπε να συμπίπτει ποτέ και επ’ ουδενί λόγω με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Άλλες οι επιδιώξεις και οι στοχεύσεις και οι αγώνες αν θέλετε και οι διεκδικήσεις κομματιού και άλλες του άλλου».

Σας ευχόμαστε Καλή Πρωταπριλιά. Προσοχή στις ειδήσεις, όπως η παραπάνω, που διαβάζετε σήμερα!!!