13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΆνιση Μεταχείριση Στελεχών Ειδικής Κατάστασης. Επιστολή του ΠΑΣΥΣΕΚ

Άνιση Μεταχείριση Στελεχών Ειδικής Κατάστασης. Επιστολή του ΠΑΣΥΣΕΚ

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Στρατιωτικών  Ειδικής Κατάστασης (ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ.) Νόμιμα αναγνωρισμένο  Σωματείο με την υπ΄αριθμ. 18/2015 Διαταγή του Ειρηνοδικείου Άρτας – Εγγεγραμμένο στο ειδικό βιβλίο Σωματείων του Πρωτοδικείου Άρτας με αριθμό: 893/2015 Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.pasysek.com Email: [email protected]
   
ΠΡΟΣ:Υπουργό Εθνικής Άμυνας Υφυπουργό Εθνικής ΆμυναςΑρ. πρωτ.:56/2020 Άρτα, 9 Οκτωβρίου 2020
ΚΟΙΝ:Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) 
ΘΕΜΑ:Άνιση Μεταχείριση Στελεχών Ειδικής Κατάστασης  
ΣΧΕΤ:ΝΔ 1400/1973   

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ και κύριε Υφυπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την άνιση μεταχείριση προσωπικού που υφίστανται Στελέχη που ανήκουν στην Ειδική Κατάσταση, του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) και του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ).

Συγκεκριμένα, Στέλεχος το οποίο ανήκει στο Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) κρίθηκε Ελαφράς Υπηρεσίας μετά από ατύχημα. Για το περιστατικό του ατυχήματος του διενεργήθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), προς βεβαίωση των συνθηκών και αιτιών του τραυματισμού του. Το πόρισμα αυτής αναφέρει ότι τελούσε σε υπηρεσία, ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και εξαιτίας αυτής. Σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 14 του ΝΔ 1400/73 αναφέρεται το εξής: Υπηρεσία Γραφείου είναι κατάστασις του εν ενεργεία μονίμου Αξιωματικού, όστις, συνέπεια τραύματος, ληφθέντος εν διατεταγμένη υπηρεσία, είναι ανίκανος δια πάσαν άλλην υπηρεσίαν πλην της τοιαύτης γραφείου. Εν συνεχεία, σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ και βάση του σχετικού το εν λόγω Στέλεχος μεταφέρθηκε στην κατάσταση της Υπηρεσίας Γραφείου.

Επίσης, Στέλεχος το οποίο ανήκει στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) κρίθηκε Υπηρεσία Εδάφους μετά από ατύχημα. Για το περιστατικό του ατυχήματος του διενεργήθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), προς βεβαίωση των συνθηκών και αιτιών του τραυματισμού του. Το πόρισμα αυτής αναφέρει ότι τελούσε σε υπηρεσία, ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και εξαιτίας αυτής. Εν συνεχεία το Στέλεχος υπέβαλε υπηρεσιακή αναφορά, ζητώντας να μεταφερθεί στην κατάσταση Υπηρεσίας Γραφείου σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας του απάντησε ότι δεν προβλέπεται διαδικασία μεταφοράς από μία κατάσταση σε άλλη.

Κύριε Υπουργέ και κύριε Υφυπουργέ, παρακαλούμε όπως επιληφθείτε προσωπικά επί του θέματος για να αρθεί η κατάφορη αδικία ως προς το Στέλεχος του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, έτσι ώστε να δημιουργηθεί το αίσθημα ίσης μεταχείρισης στα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων Ειδικής Κατάστασης που υπόκεινται στον ανωτέρω νόμο.

Τα στοιχεία των Στελεχών όπου και προαναφέρονται, βρίσκονται μετά από εξουσιοδότηση των ιδίων στα χέρια του Συνδέσμου και θα δοθούν σε εσάς όποτε και αν μας ζητηθεί.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος   Δημήτριος Χαλάστρας ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ – ΥΓ) 6932467666Ο Γενικός Γραμματέας   Ιωάννης Κορίλλης ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ) 6977242188