13.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΣωτήρια επέμβαση του Γ'ΣΣ σε αποκατάσταση βλάβης με καλώδια από σημείο που...

Σωτήρια επέμβαση του Γ’ΣΣ σε αποκατάσταση βλάβης με καλώδια από σημείο που διέρχονται μαθητές

Τα προβλήματα του Βαρδάρη και η άμεση επέμβαση του Γ’ΣΣ

Του Ηλία Προύφα

Ο Βαρδάρης φύσηξε για τα καλά στη Θεσσαλονίκη και εκτός από τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, η οποία σήμερα το πρωί είναι αρκετά αισθητή, έφερε και πάρα πολλά προβλήματα, κυρίως με πτώσεις δέντρων, διακοπές ηλεκτροδότησης στην Καλαμαριά από κομμένα καλώδια, ακόμη και φθορές αυτοκινήτων από την πτώση κλαδιών.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, με περιφερόμενο, λόγο του αέρα φωτεινό πίνακα, στο Καυτατζόγλειο στάδιο.

Η πυροσβεστική, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και οι περιφερειακοί δήμοι της συμπρωτεύουσας δέχθηκαν αρκετές κλήσεις για παροχή βοήθειας.

Κλήση για βοήθεια δέχθηκε και το Γ’ΣΣ, το οποίο μάλιστα στην περίπτωση των ΣΟΑ του Πεδίον του Άρεως, αντέδρασε άμεσα.

Λόγω των ισχυρών ανέμων ξηλώθηκαν καλώδια από το πρώτο κτίριο των ΣΟΑ, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πέσουν στο δρόμο όπου περνούν δεκάδες πολίτες. Κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα ακόμη και το σοβαρό τραυματισμό ακόμη και παιδιών από το κοντινό σχολείο που διέρχονται από το σημείο.

Ο Υποδιοικητής του Γ’ΣΣ, Υποστράτηγος Δημήτριος Κεσόπουλος, που ενημερώθηκε για το συμβάν, αντέδρασε άμεσα, στέλνοντας μετά από έγκριση του Στρατηγού Καπραβέλου, τη Διμοιρία Επισκευών του σχηματισμού, η οποία και επισκευάζει τη ζημιά.

Μάλιστα όπως φαίνεται και στις φωτό του kranosgr.com, την ώρα που η Διμοιρία αποκαθιστούσε το πρόβλημα από το σημείο διέρχονταν μαθητές.

Δεν μπορούμε να διανοηθούμε τι θα μπορούσε να συμβεί εάν η Διμοιρία Επισκευών δεν είχε σπεύσει άμεσα.

Συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους!