13.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙΣΣΕ Τάξη '85: Αποχαιρετισμός στον Υποστράτηγο Τάκη Καραμούζα από τους συμμαθητές του

ΣΣΕ Τάξη ’85: Αποχαιρετισμός στον Υποστράτηγο Τάκη Καραμούζα από τους συμμαθητές του

Ο Υποστράτηγος (ΤΘ) ε.α. Νικόλαος Λουκάς εκπροσωπώντας την “Τάξη ΄85” της Σχολής Ευελπίδων εκφώνησε τον επικήδειο στον συμμαθητή του, Τάκη Καραμούζα, μετά το πέρας της νεκρώσιμης ακολουθίας στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μεσολογγίου, την περασμένη Τετάρτη:

“«Γινώσκει ο Κύριος τὰς ὁδοὺς τῶν ἀμώμων (Ψαλ. 36,18) Ο Κυριος γνωρίζει πολύ καλά και εκτιμά τους δρόμους της ζωής των δικαίων και ειλικρινών ανθρώπων.

Αγαπητοί Συμμαθητές

Σήμερα είμαστε όλοι εδώ παρόντες σωματικά και νοερά δια να προπέμψουμε στην αιώνια βασιλεία του Θεού με τη δέουσα συγκίνηση, τον εν Χριστώ αδελφό και συμμαθητή μας Δημήτριο, τον καθ’ όλα άνθρωπο, με ήθος ξεχωριστό, με πνευματική και έμφυτη ψυχική ευγένεια και σεμνότητα.

Αγαπημένε Συμμαθητή μας Τάκη

Ξεκίνησες από το Μεσολόγγι και εισήλθες στη Σχολή Ευελπιδων απ όπου απεφοίτησες το 1985 ονομασθείς Ανθλγος ΠΖ και επιλέχτηκες μετέπειτα να υπηρετήσεις σε όλη σου την καριέρα στις ειδικές δυνάμεις στους θρυλικούς Λοκατζήδες που τόσο αγάπησες.

Τελείωσες όλα τα σχολεία του όπλου του πεζικού την Ανωτάτη Σχολή πολέμου και την Σχολή Εθνικής Αμύνης αλλά και όλα τα σχολεία των καταδρομών και των περήφανων αλεξιπτωτιστών που γεμίζουν τους ουρανούς της πατρίδας μας με τα εντυπωσιακά άλματα τόσο του στατικού ιμάντα όσο και της ελευθέρας πτώσεως. Αυτήν την ελευθερία αγαπητέ συμμαθητή Τάκη σήμερα θα την έχεις εις τους αιώνας όπως οι Άγγελοι του θεού έτσι και εσύ κατατασσόμενος στις ταξιαρχίες των ασωμάτων δυνάμεων θα μας ατενίζεις αιώνια υμνολογώντας τον δημιουργό.

Διοίκησες επίλεκτες Μονάδες και υπηρέτησες σε επιτελεία νευραλγικά για την εθνική ασφάλεια. Ο χαρακτήρας σου μαχητικός, χειμαρρώδης και ακατάβλητος. Η ψυχή σου φλογερή, γεμάτη σφρίγος νεανικό, φωτιζόταν από τη λάμψη ανωτέρων ιδανικών. Κατόρθωσες να φτάσεις εις τους ανωτάτους βαθμούς του Στρατού, χωρίς να ξεχάσεις ποτέ την γενέτειρα σου, και τούς συμπατριώτες σου αλλά και χωρίς να υποστείλεις την σημαία των αξιών. Ήσουν πάντα αδέκαστος στην προάσπιση ευγενικών ιδεών και κατάφερες να αποτελείς παράδειγμα προς μίμηση.

Υπήρξες άριστος Εύελπις άριστος Αξιωματικός, άριστος Καταδρομέας αλλά και άριστος οικογενειάρχης.

Πορευτήκαμε μαζί αγαπητέ Τάκη από το 1981 στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων ζώντας τις δύσκολες αλλά ωραίες ημέρες των νεανικών μας χρόνων με τις ασκήσεις τις σκοπιές, τα μελετητήρια, και αργότερα στις μονάδες εκστρατείας επί 35 σχεδόν έτη συμμετέχοντες στη συνεχή στρατιωτική και παράλληλα ακαδημαϊκή μόρφωση μας, ζώντας όλες τις δραστηριότητες του Στρατού.

Τα καλύτερα εύσημα που παίρνεις μαζί σου όμως, δεν είναι οι πολλοί επιστημονικοί τίτλοι σπουδών που με μόχθο απέκτησες στην πολύχρονη, ολοκληρωμένη και ευδόκιμο καριέρα σου, αλλά η αγάπη και η εκτίμηση του κόσμου και των συμμαθητών που σε κατευοδώνουν. Όπως και η αγάπη της φιλόστοργης συζύγου σου, των αξιολάτρευτων παιδιών σου, των τόσων φίλων και συγγενών σου.

Όλοι εμείς, που σε γνωρίσαμε, σε κρατάμε μέσα μας και είμαστε υπερήφανοι, γιατί υπήρξες κομμάτι της ζωής μας, γιατί σε είχαμε πολύτιμο αδελφό και συμμαθητή.

Από όλη την Ελλάδα, έρχονται συνεχώς μηνύματα. Μηνύματα από φίλους, συμμαθητές και μη, από τη Διοικούσα τάξη μας και από τις διοικούμενές μας. Όλοι εκφράζουν την συντριβή τους για την απώλεια σου και την μεγάλη εκτίμηση που σου είχαν.

Το πέρασμά σου, ήταν μια πραγματική ευλογία για την Πατρίδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις πολύ δε περισσότερο η πύρινη και ατρόμητη καρδιά σου και ο ατσάλινος χαρακτήρας σου. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικά οι Καταδρομές, πενθούνε, σε ευγνωμονούν και σ’ αποχαιρετούν. Σ’ αποχαιρετούν με συγκίνηση και υπερηφάνεια, ως έναν από τους εκλεκτούς.

Αγαπητέ Συμμαθητή τώρα που η ψυχή σου άνοιξε πανιά για το μεγάλο ταξίδι, σου λέμε ότι υπήρξες σπάνιος και αξιαγάπητος άνθρωπος, υπέροχος σύζυγος και πατέρας, άξιος δάσκαλος, εργάτης του στρατού και φίλος μοναδικός.

Είμαστε υπερήφανοι που υπήρξαμε συνάδελφοι, θα ζεις για πάντα στις καρδιές μας.

Καλό σου ταξίδι Αδελφέ και Συμμαθητή Τάκη

Σε περιμένει μια θέση στους ουρανούς στο ίδιο τραπέζι με τους άλλους συμμαθητές που θρηνήσαμε και θα ανταμώσουμε πάλι όλοι ξανά.

Στην αγαπημένη σου σύζυγο, και στα παιδιά σου εκφράζουμε όλοι οι συμμαθητές την αγάπη και την συμπάθεια μας

Καλή Ανάσταση Αδελφέ και Αγαπημένε Συμμαθητή”

ΠΗΓΗ: https://messolonghinews.gr