Βαρύ πένθος έχει σκορπίσει στη Λέσβο το τραγικό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 25 Μαΐου, στην περιοχή της Παναγιούδας, όπου δύο νέα παιδιά, ηλικίας 16 και 18 ετών, έχασαν τη ζωή τους.
Σύμφωνα με τοπικό ρεπορτάζ, ο 18χρονος που σκοτώθηκε ήταν δόκιμος αστυνομικός, υπηρετούσε στη Σάμο και βρισκόταν στη Λέσβο με άδεια, στοιχείο που κάνει ακόμη πιο βαρύ το κλίμα πένθους στην οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο 16χρονος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν μαθητής στη Μυτιλήνη.
Το δυστύχημα συνέβη όταν η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν οι δύο νεαροί, κάτω από συνθήκες που παραμένουν υπό διερεύνηση, εξετράπη της πορείας της και προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού. Από τη σφοδρή πρόσκρουση οι δύο επιβαίνοντες τραυματίστηκαν θανάσιμα.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Τροχαίας, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική, ενώ την προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος έχει αναλάβει η Τροχαία Μυτιλήνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά μέσα, οι δύο νεαροί επέστρεφαν από την περιοχή της Θερμής προς τη Μυτιλήνη, ενώ η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν φέρεται να ήταν η τρίτη στη σειρά, με άλλα δύο δίκυκλα να κινούνται μπροστά της.
Βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα φέρεται να καταγράφει τη μοιραία πορεία της μηχανής, η οποία, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, εξετράπη σε αριστερή στροφή, χτύπησε αρχικά σε κράσπεδο και στη συνέχεια σε κολώνα φωτισμού.
Η είδηση έχει προκαλέσει βαθιά συγκίνηση στη Λέσβο, καθώς μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα κόπηκε το νήμα της ζωής δύο νέων ανθρώπων, με τον 18χρονο να έχει μόλις ξεκινήσει την πορεία του στην Ελληνική Αστυνομία.
