13.3 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΑEπιτυχής η παρουσία της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας στην ετήσια έκθεση ''AUSA 2022''

Eπιτυχής η παρουσία της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας στην ετήσια έκθεση ”AUSA 2022”

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν στις 10 Οκτωβρίου 2022 τα εγκαίνια του Εθνικού Ελληνικού Περιπτέρου στην έκθεση στρατιωτικού υλικού “AUSA 2022” στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ. H AUSA (Association of the US Army) Annual Meeting & Exhibition, πραγματοποιείται κάθε Οκτώβριο και αποτελεί τη σημαντικότερη έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών της αμυντικής βιομηχανίας στη Β. Αμερική. 

Στα εγκαίνια του Εθνικού Ελληνικού Περιπτέρου παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Χαρδαλιάς, η πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Στρατού των ΗΠΑ αρμόδιος για Αμυντικές Εξαγωγές και Συνεργασία Patrick Mason, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της “AUSA 2022” στρατηγός ε.α. Robert Brown, ο ελληνικής καταγωγής διοικητής των Δυνάμεων Στρατού των ΗΠΑ Στρατηγός Andrew Peter Poppas, ο διευθυντής της ΓΔΑΕΕ του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας αντιναύαρχος ε.α. Αριστείδης Αλεξόπουλος ΠΝ, ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Νικόλαος Μπακατσέλος και η εντεταλμένη σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Enterprise Greece, Μπέττυ Αλεξανδροπούλου.

Στο Εθνικό Περίπτερο ως εκθέτες συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι εταιρίες-μέλη της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής, Άμυνας & Ασφάλειας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α), όπως οι Aeroservices, Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), SAS-Spirit Aeronautical Systems, Scytalys, Theon Sensors, Elfon, HED Engineering, SOTIRIA Technology και Miltech Hellas. 

Στο πλαίσιο της διαχρονικής και σταθερής προσπάθειας της Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. για την προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών-μελών της, η Ένωση συνέβαλε στην παρουσίαση των δραστηριοτήτων και των προϊόντων των Ελληνικών εταιριών που συμμετέχουν στην έκθεση και στην ανάπτυξη επαφών μεταξύ των Ελληνικών και των ξένων εταιριών.

Στόχος της Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. είναι η διεύρυνση της αγοράς στην οποία απευθύνονται τα μέλη της και η ενίσχυση πιθανών συνεργατικών σχημάτων με ξένες εταιρίες με αντικείμενο την από κοινού ανάπτυξη νέων προϊόντων, καθώς και την προώθηση των ελληνικών προϊόντων σε νέες αγορές.  

Για την Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. η ενδυνάμωση της διεθνούς παρουσίας των εταιριών-μελών της, αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα για την περεταίρω ανάπτυξη και τεχνολογική εξέλιξη της εγχώριας βιομηχανίας και για αυτό το λόγο η Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α.  προωθεί και υποστηρίζει διαχρονικά την έξοδο των εταιριών-μελών της στις διεθνείς αγορές και τη συνεργασία αυτών με ξένες εταιρίες και οργανισμούς.

Η έκθεση “AUSA 2022” αποτελεί την πλέον κατάλληλη ευκαιρία για την παρουσίαση των δραστηριοτήτων και των προϊόντων των μελών της Ένωσης στη μεγαλύτερη αγορά οπλικών συστημάτων στον κόσμο, αφού σε αυτή συμμετέχουν οι μεγαλύτερες και σημαντικότερες αμερικανικές και διεθνείς αμυντικές βιομηχανίες, ενώ περισσότερα από 33.000 στελέχη και αξιωματούχοι από κυβερνήσεις, στρατιωτικές αποστολές από τις ΗΠΑ και ολόκληρο τον κόσμο, καθώς και εκπρόσωποι της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας, επισκέπτονται την έκθεση κάθε χρόνο.

Στο  πλαίσιο των δραστηριοτήτων της έκθεσης και της δυναμικής παρουσίας των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών στην “AUSA 2022”, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022 το Greek Innovation Day. Σκοπός της επιτυχημένης εκδήλωσης ήταν η προβολή και η αναλυτική παρουσίαση των καινοτόμων προϊόντων που έχουν αναπτύξει οι συμμετέχουσες στην έκθεση Ελληνικές εταιρίες. Το κοινό στην εκδήλωση περιελάβανε εκπροσώπους Ελληνικών, ξένων εταιριών αλλά και του Αμερικανικού Στρατού, οι οποίοι ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα επιτεύγματα της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας και των Ελλήνων μηχανικών.

Η έκθεση “AUSA 2022”, που ολοκληρώθηκε χθες 12 Οκτωβρίου 2022, αποτέλεσε ένα ακόμη σημαντικό βήμα εδραίωσης της παρουσίας των ελληνικών εταιριών στη μεγαλύτερη αγορά οπλικών συστημάτων του κόσμου και όχι μόνο.

Σε αυτή την επιτυχία η συμβολή του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου που διοργάνωσε για 9η συνεχή χρονιά το Ελληνικό Περίπτερο ήταν καθ’ομολογίαν σημαντική και εθνικής σημασίας, αφού έφερε σε πέρας μια δύσκολη και απαιτητική αποστολή, την καλύτερη και αποτελεσματικότερη παρουσίαση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στις ΗΠΑ και στις διεθνείς αγορές.  

Επισημαίνεται ότι η Εθνική Ελληνική συμμετοχή στην έκθεση ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας – Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) που συμβάλλουν με τις προσπάθειές τους στη διεθνή προώθηση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, ενώ είχε την υποστήριξη του Enterprise Greece.