13.3 C
Athens
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020
Αρχική ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Επιστολή με αιχμές του Αριστείδη Κασιδόπουλου για τις εξελίξεις στην ΕΣΠΕΑΜΘ

Επιστολή με αιχμές του Αριστείδη Κασιδόπουλου για τις εξελίξεις στην ΕΣΠΕΑΜΘ

insurancehellas.gr

Αγαπητοί συνάδελφοι,
ενημερώθηκα για τις νέες καταγγελίες του κ. Βερβερίδη εναντίον του τρέχοντος ΔΣ της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ.Θ. περί διασποράς ψευδών ειδήσεων και συκοφαντικής δυσφήμισης, που ήρθαν να προστεθούν σε αυτές της παράνομης λειτουργίας του. Ομολογουμένως πολύ σοβαρά όσα έγραψε, όμως εμένα ως μέλος του ΔΣ της ΠΟΜΕΝΣ, η προσοχή μου στράφηκε αλλού. Αρχή μου είναι πως η προσφυγή στα δικαστήρια, θα πρέπει να είναι η έσχατη λύση. Είναι σαφές, από τα γραφόμενα του κ. Βερβερίδη, ότι η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. έλαμψε δια της απουσίας της. Αν και το πρόβλημα εμφανίστηκε τέτοια εποχή πέρυσι, καμία πρωτοβουλία από την Ομοσπονδία μας για να γεφυρωθεί το χάσμα δεν υπήρξε. Αναλογίζομαι λοιπόν, πόσο δίκαιο έχουν τα μέλη μας που φωνάζουν, πως η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. στερείται ουσιαστικά Προέδρου;
Ο κ. Ρώτας, από τότε που ανέλαβε τη θέση του Προέδρου, συχνά πυκνά ταξιδεύει εκτός Αττικής για θέματα της Ομοσπονδίας. Χαρακτηριστικά, μόνο τον προηγούμενο μήνα, βρέθηκε στην Τρίπολη για τηλεοπτική συνέντευξη και στην Μυτιλήνη για Ημερίδα. Χρόνο όμως για να μεταβεί στη Δράμα και να «σβήσει τη φωτιά εν τη γενέσει της» δεν βρήκε τόσο καιρό. Γιατί; Θα μας εξηγήσει άραγε; Μήπως, δεν του αρέσει η πόλη; Αναρωτιέμαι αυτό, αφού στη Μυτιλήνη, μαζί με άλλους έξι που τον συνόδευαν, καθίσαν ολόκληρο τετραήμερο, ενώ η εμπλοκή τους στην ημερίδα ήταν μόλις για 3-4 ώρες.

Κατά γενική ομολογία, τα γεγονότα μας προσπερνάνε ως Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.  και βρισκόμαστε να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις. Αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν και μεταβαίνω με την πρώτη ευκαιρία, στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη όπου και θα ζητήσω να συναντήσω τόσο τον κ. Παναγιωτίδη, με τον οποίο έχω συνεργαστεί και του αναγνωρίζω ότι έχει προσφέρει στην Ομοσπονδία όσο και με τον κ. Βερβερίδη, δυναμικό και δραστήριο συνάδελφο, ιδιαίτερα αγαπητό στον κόσμο. Παρότι φοβούμαι ότι είναι πολύ αργά, οφείλω να προσπαθήσω να δοθεί εξωδικαστική λύση, στα πλαίσια πάντα της νομιμότητας.

Παράλληλα όμως, ευελπιστώ, όσοι εκπροσωπούν θεσμικά συναδέλφους, να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών των χιλιάδων μελών μας και να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους. Αν αισθάνονται ότι είναι «λίγοι» για τις θέσεις που κατέχουν και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους, τους παρακαλώ να αποχωρήσουν. Δεν είναι ντροπή!!! Καλό θα κάνουν όχι μόνο στο στρατιωτικό συνδικαλισμό αλλά και στην προσωπική τους αξιοπρέπεια. Την πολυτέλεια να έχουμε άτομα που δεν ενδιαφέρονται παρά μόνο για τα οφίτσιά τους, ΔΕΝ την έχουμε στην Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ..
Αριστείδης Κασιδόπουλος
Γραμματέας ΕΜΘ της ΠΟΜΕΝΣ