13.3 C
Athens
Πέμπτη, 16 Ιουλίου, 2020
Αρχική ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Ο τ. Πρόεδρος ΠΟΕ ΥΕΘΑ Χρήστος Μουστάκας απαντά στο Γ.Γ του ΥΠΕΘΑ...

Ο τ. Πρόεδρος ΠΟΕ ΥΕΘΑ Χρήστος Μουστάκας απαντά στο Γ.Γ του ΥΠΕΘΑ Αντώνη Οικονόμου

Αρχική ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Ο τ. Πρόεδρος ΠΟΕ ΥΕΘΑ Χρήστος Μουστάκας απαντά στο Γ.Γ του ΥΠΕΘΑ...

Ο τ. Πρόεδρος ΠΟΕ ΥΕΘΑ Χρήστος Μουστάκας απαντά στο Γ.Γ του ΥΠΕΘΑ Αντώνη Οικονόμου

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρώην προέδρου της Π..Ο.Ε-Υ.ΕΘ.Α Χρήστου Μουστάκα στην ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα του ΥΠ.ΕΘ.Α.

«Αφού τον ευχαριστήσω για τα καλά του λόγια δεν θα αποφύγω την πρόκληση να περιγράψω με ειλικρίνεια και με αριθμούς την ωμή πραγματικότητα. 
Τα τελευταία 12 χρονιά με παντοδυναμίες της ΔΗΣΚΙ της τάξεως του 57 και 60 τοις εκατό η ΔΑΚΕ συμμετείχε στο προεδρείο, ως περίτρανη απόδειξη της κουλτούρας μας για συνεργασίες. Στο τελευταίο συνέδριο η  αποτύπωση δυνάμεων ήταν η εξής: οι δυο ΔΑΚΕ εξέλεξαν μαζί 13 Γενικούς Συμβούλου [ στην παράταξη του Μενυκτα συμμετείχαν τρεις σύνεδροι ΔΗ.ΣΚ.Ι  και ένας «ακομμάτιστος καριερίστας» εκλέγοντας Γενικό Σύμβουλο, ο οποίος ανταμείφτηκε με τη θέση του Αντιπρόεδρου] του Γενικού Συμβουλίου. Η παράταξη της ΔΗ.Σ.ΚΙ εξέλεξε 15 Γενικούς Συμβούλους. Τέσσερις Γενικοί Σύμβουλοι της ΔΗ.Σ.ΚΙ συγκρότησαν διασπαστικά ψηφοδέλτια για να συμπληρωθεί ο μαγικός αριθμός 17.

Κύριε Γενικέ Γραμματέα, ευχόμαστε καλή επιτυχία στη νέα Διοίκηση και ιδιαιτέρα στους Νεοδακιτες συνεργάτες σας. Κλεινοντας, ωστόσο, δεν μπορώ παρά να παρατηρήσω, ότι είναι η πρώτη φορά, που πολιτικός παράγοντας του ΥΠ.ΕΘ.Α ευχαριστεί και πανηγυρίζει για μια τόσο περίεργη νίκη».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΔΗ.Σ.ΚΙ.- Υ.ΕΘ.Α.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Μετά την εκλογή των οργάνων της νέας Διοίκησης της ΠΟΕ/ΥΕΘΑ, αισθανόμαστε την υποχρέωση να πούμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους σας, γιατί ακόμα μια φορά δώσατε στην παράταξη της ΔΗΣΚΙ την ξεκάθαρη πρωτιά με ποσοστό 57%.
Η αποτύπωση των δυνάμεων του Συνεδρίου μετά τα διασπαστικά ψηφοδέλτια διαμορφώθηκε ως εξής:
ΔΗΣΚΙ 58
ΔΑΚΕ 32
ΔΑΚΕ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΗ 20
ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΟ ΔΗΣΚΙ 10
ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΟΖΑΝΗ – ΓΙΑΝΝΕΝΑ 4
ΔΑΣ 4ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓ. ΥΕΑΘΑ 2
Σύνολο εκλεκτόρων  130
Παρά την σαφή και αδιαμφισβήτητη εντολή, που δόθηκε από τους συναδέλφους μέσω της ψήφου τους, η ΠΟΕ/ ΥΕΘΑ μετά από 33 χρόνια παραδόθηκε στα χέρια της ΔΑΚΕ, όχι διότι η εν λόγω παράταξη μέσω του έργου της και της δυναμικής της αύξησε τις δυνάμεις της, αλλά διότι άνθρωποι προερχόμενοι από την δική μας παράταξη άνοιξαν την Κερκόπορτα, επιτρέποντας μια τέτοια εξέλιξη.
Η εντολή της Κυβέρνησης σαφής και πάνω απ’ όλα πολιτική «Πάρτε με όποιο τρόπο μπορείτε την Ομοσπονδία», αφού ήμασταν και πάντοτε θα είμαστε εμπόδιο σε όσα κατά καιρούς έχουνε σχεδιάσει οι κυβερνώντες. Και έτσι δρομολογήθηκαν ανίερες συμμαχίες: Το αβυσσαλέο μίσος των δυο ΔΑΚΕ έκλεισε με παρέμβαση Κόλια – Δούρου και άλλων υψηλών παραγόντων. Αλλά πάλι, ωστόσο, δεν έφταναν τα νούμερα για να πάρουν τη Διοίκηση. Βρήκαν, λοιπόν, σύμμαχο στους πάλαι ποτέ «Συντρόφους» μας και έτσι, έκλεισε το deal. Με μια «συγνώμη» από τον Αντιπρόεδρο της ΠΟΕ στον συμμέτοχο της ιστορίας, πρώην Γ. Γραμματέα της ΠΟΕ/ΥΕΘΑ και Πρόεδρο της ΔΑΚΕ προχώρησε η προσχώρηση και ολοκληρώθηκε η πολιτική και συνδικαλιστική αποστασία.

Σε ανύποπτο χρόνο, ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΠΟΕ/ΥΕΘΑ είχε ζητήσει με μεσολαβητή παλαιό και ιστορικό στέλεχος και φίλο του Αντιπροέδρου, να έρθει στην παράταξη να ζητήσει μια «συγνώμη» σε όσους είχε σπιλώσει μέσω facebook. Η απάντηση ήταν «Εγώ δηλώσεις όπως έκαναν οι Κομμουνιστές δεν κάνω». Σωστά, Εύγε- μπράβο. Η αποστασία ξεκίνησε και όπως είναι και λαλίστατοι οι Δακίτες έκλεισε από ψηλά. Ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ μίλησε την πρώτη μέρα του Συνεδρίου, εγκάλεσε τον Πρόεδρο και Γ. Γραμματέα για την αναφορά τους στο νυν Γ. Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ, ότι γνωρίζει τα προβλήματα και μπορεί να βοηθήσει στην επίλυσή τους. Ανέφερε δε στο σώμα του Συνεδρίου για αιματοβαμμένα χέρια του κ. Γενικού από τις απολύσεις της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.
Έτσι, λοιπόν τη δεύτερη μέρα κατέθεσε διασπαστικό ψηφοδέλτιο με επικεφαλή τον ίδιο και από κάτω, ο μέχρι χθες Γενικός Σύμβουλος της ΔΗΣΚΙ και υποψήφιος στις Δημοτικές εκλογές με το ΚΙΝΑΛ, ο Γ. Σύμβουλος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων. Προστέθηκε σε αυτούς ο εκ Κοζάνης ορμώμενος σε συνεργασία με τους Γιαννιώτες. Και αυτός στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο ίδιος δηλώνει.
Τώρα το λόγο έχει η Αριθμητική:
Δεκατρείς (13) η ενωμένη πια ΔΑΚΕ, ο Αντιπρόεδρος της ΔΗΣΚΙ και οι δυο Γενικοί Σύμβουλοι της ΔΗΣΚΙ έδωσαν το νούμερο 16. Εκεί προστέθηκε και ο νέος Γ. Σύμβουλος της Κοζάνης και πέτυχαν το στόχο των 17 Γεν. Συμβούλων.
Η αυλαία έπεσε, η Δημοκρατική Παράταξη μάτωσε.
Έτσι λοιπόν έχουμε έναν Πρόεδρο στην Λάρισα, έναν Ταμία πρώην Αντιπρόεδρο που θα κάνει τον Ταμία στο «όνειδος» όπως εκείνος έλεγε και έγραφε. Δια μαγείας η ΔΑΚΕ ξέχασε το υβρεολόγιο για «το φάντασμα του Πενταγώνου», «τα ζευγαράκια», «τον ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο», «τιμή μου που έχω όλη τη ΔΑΚΕ απέναντι» και πολλές άλλες άθλιες αναρτήσεις στο facebook και έτσι υβριστής και υβριζόμενοι έσονται εις σάρκα μία.
Επειδή όμως το Συνδικαλιστικό κίνημα δεν λειτουργεί με αριθμούς, η Παράταξή μας, που τα δώδεκα τελευταία χρόνια με παντοδυναμία στα όργανα, προτίμησε τη συνεργασία κάτι, που πρότεινε και στο 13ο Συνέδριο μας. Δυστυχώς, η βουλιμία των στελεχών της ΔΑΚΕ και η έλλειψη κουλτούρας συνεργασιών διαμόρφωσε το νέο Διοικητικό σχήμα της Ομοσπονδίας. Σε ανάρτηση του Θ. Κόλια στο facebook του νέου Γραμματέα της ΠΟΕ, με το γνωστό ύφος του γράφοντος, αναφέρεται ότι όλες οι έδρες του Προεδρείου πέρασαν στη ΔΑΚΕ. Ακριβώς από κάτω ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας διορθώνει τον Γραμματέα Συνδικαλιστικού της ΔΑΚΕ γιατί ξέχασε να ευχαριστήσει και τους νέους αφιχθέντες, που χωρίς αυτούς δεν θα ήταν δυνατή η νίκη της παράταξης.

Συνάδελφοι,
Μπορεί να ματώσαμε αλλά σήμερα είμαστε πλέον ακόμα πιο δυνατοί. Απαλλαγμένοι από δήθεν αγωνιστές, από δήθεν δημοκράτες, που μέχρι σήμερα μόνο ζημιά προκάλεσαν στους εργαζόμενους και στο συνδικαλιστικό κίνημα, είμαστε παρόντες, εκφράζοντας την πλειοψηφία, που εσείς διαμορφώσατε με την ψήφο σας. Κόντρα σε κάθε πολιτική αριθμητική, που μόνη πρόθεση έχει την κατανομή αξιωμάτων και παραβλέπει την μία και μοναδική εντολή, που όλοι μας έχουμε λάβει και οφείλουμε στην διάρκεια της θητείας μας να σεβαστούμε απόλυτα: προερχόμαστε από εσάς, εκφράζουμε εσάς και υπάρχουμε για να προστατεύουμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις σας. Δεν χρειαζόμαστε ούτε αξιώματα ούτε θέσεις, διευθυντικές, συνδικαλιστικές ή πολιτικές για να εκτελέσουμε την αποστολή μας. Από σήμερα για την παράταξη μας, ξεκινάει μία νέα εποχή. Κάθε πράξη, κάθε παράλειψη, κάθε προσπάθεια, που δεν αποσκοπεί στην προστασία των συναδέλφων, θα μας βρει απέναντι της. Κάθε κυβερνητική λογική, που θα επιχειρήσει να εισχωρήσει στο συνδικαλιστικό κίνημα, θα λάβει από εμάς και από εσάς την αναγκαία, σκληρή απάντηση της.
Και όλα αυτά με αρχές, αξίες, κανόνες και πάνω απ’ όλα όραμα για ένα συνδικαλιστικό κίνημα, που δεν υπακούει σε αριθμητικές, που δεν συναλλάσσεται και δεν υποχωρεί μπροστά σε κομματικές και προσωπικές γραμμές και επιδιώξεις. Απέναντι στο ρουσφέτι, στην εξαγορά και τον εκφοβισμό, καλούμε όλα τα σωματεία μας να διατηρούν ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας μαζί μας, προκειμένου να βρίσκουμε πάντοτε από κοινού τις καλύτερες δυνατές λύσεις.
Η δέσμευση μας προς εσάς είναι μία: συνεχίζουμε τον αγώνα μας, φεύγουμε μπροστά και αγωνιζόμαστε για όσα μας αφορούν και μας αφορούν όλα.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.
Η παράταξη της ΔΗΣΚΙ