13.3 C
Athens
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020
Αρχική ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Στο Πανελλήνιο Συνέδριο Αξιωματικών Λιμενικού ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΛ Σμηναγός Θωμάς Ντιντιός

Στο Πανελλήνιο Συνέδριο Αξιωματικών Λιμενικού ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΛ Σμηναγός Θωμάς Ντιντιός

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθησαν οι εργασίες του 11ου Τακτικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος με κεντρικό σύνθημα «Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει δρόμος» καθιστώντας σαφή την πρόθεση των μελών του Δ.Σ. και του συνόλου των μελών της ΠΕΑΛΣ να αγωνιστούν, να διεκδικήσουν και να ανοίξουν δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.

Στο συνέδριο, που διεξήχθη στον Βόλο στις 15 & 16 Δεκεμβρίου 2018, η συμμετοχή των μελών της ΠΕΑΛΣ κυρίως από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα αλλά και απ’ άλλα μέρη της Ελλάδας ήταν πρωτόγνωρη, μαζική και εποικοδομητική.

Ανάμεσα στους επίσημους προσκεκλημένους και ο Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Λάρισας, Σμηναγός Θωμάς Ντιντιός, ο οποίος μετέβη μαζί με τον Γ. Γραμματέα Αλέξανδρο Πράπα και το μέλος του Δ.Σ της ΕΣΠΕ Βόλου – Μαγνησίας Μαρία Καρτσάνα και απηύθυνε χαιρετισμό.
insurancehellas.gr

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν  Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιος

Ο κ. Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτης Κουβέλης
Η κ. Υφυπουργός Εσωτερικών κα Παπανάτσιου Αικατερίνη
Η κ. Υφυπουργός Οικονομικών κα Χρυσοβελώνη Μαρίνα
Ο Βουλευτής A ΄ Πειραιά, τ. Υπουργός Ναυτιλίας και Υπεύθυνος για τα Σώματα Ασφαλείας κ. Θοδωρής Δρίτσας
Ο Βουλευτής Μαγνησίας για τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπαλλής Συμεών
Ο Βουλευτής Μαγνησίας για τη Νέα Δημοκρατία κ. Μπουκώρος Χρήστος
Ο Βουλευτής Μαγνησίας για το ΚΚΕ κ. Στεργίου Κωνσταντίνος
Ο κ. Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Διονύσης Τεμπονέρας
Ο κ. Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Χρήστος Λαμπρίδης
Ο κ. Αρχηγός Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Λ.Σ Ράπτης Σταμάτιος
Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Παντολέων Σκάγιαννης
Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων  κ. Γερακαράκος Γρηγόριος

Ο Πρόεδρος της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος κ. Σταθόπουλος Δημήτριος
Ο Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Λιμενικού Σώματος κ. Ελευθεράκης Γεώργιος

Ο Αντιπρόεδρος Δημοσίων Σχέσεων ΠΟΜΕΝΣ  Σγος (ΤΤΗ) Θωμάς Ντιντιός

Ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας κ. Καλούσιος Χρήστος

Ο Γενικός Γραμματέας Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Λ.Σ. και τέως Πρόεδρος ΠΕΑΛΣ κ. Δημήτρης Σαϊτάκης

Ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και Πρόεδρος Ελληνικού Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών Ναύαρχος ΛΣ (εα) Καβαλιέρος Νικόλαος
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ναυτικών Πρακτόρων κ. Ιωάννης Τσαρδακάς, ο οποίος απένειμε στον Πρόεδρο της ΠΕΑΛΣ κ. Πασσάκο Σπύρο τιμητική πλακέτα της Ένωσης Ναυτικών Πρακτόρων
Ο Πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Βόλου κ. Χρήστος Ξηραδάκης

Χαιρετισμούς απέστειλαν
Ο Βουλευτής Λασιθίου και Τομεάρχης Ναυτιλίας της ΝΔ κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος δεν κατέστη δυνατό να παραστεί και να χαιρετίσει τις εργασίες του συνεδρίου της ΠΕΑΛΣ λόγω της συμμετοχής του στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας
Ο Β΄ Υπαρχηγός ΛΣ Αντιναύαρχος ΛΣ Ντούνης Αθανάσιος
Ο Επίτιμος Υπαρχηγός Ναύαρχος Τσιαδής Δημήτριος
Ο Επίτιμος Υπαρχηγός Ναύαρχος Μπαρκάτσας Γεώργιος

Παρέστησαν επίσης:
Ο κ. Πρόεδρος του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου Αντιστράτηγος Γώγος Κωνσταντίνος
Ο κ. Α΄ Υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος ΛΣ Κλιάρης Θεόδωρος
Ο κ. Διευθυντής Δ΄ Κλάδου ΥΝΑΝΠ Υποναύαρχος ΛΣ Βαρελάς Αναστάσιος
Ο κ. Διευθυντής Εκπαίδευσης Ναυτικών Αρχιπλοίαρχος ΛΣ Τσελίκης Αλέξανδρος
Ο κ. Διοικητής της 4ης ΠΕΔΙΛΣ Πλοίαρχος ΛΣ ΚΑΝΑΛΗΣ Εμμανουήλ
Ο κ. Κεντρικός Λιμενάρχης Βόλου Πλοίαρχος ΛΣ ΚΑΝΑΚΗΣ Χρήστος
Ο κ. Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας κ. Μαρκογιαννάκης Βασίλειος
Ο κ. Υποδιοικητής της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών Συνταγματάρχης Τηλιγαδάς Σαράντης
Ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας Πύραρχος  Κόζογλου Χαράλαμπος

Ο Ταμίας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Λιμενικού Σώματος κ. Μπερτσιάς Αθανάσιος
Ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της ΠΟΕΠΛΣ κ. Κουζής Βασίλειος
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Γεώργιος Τοζίδης

Εξαιρετική τιμή και χαρά για όλους μας αποτέλεσε η παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιου, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκλησή μας και δέχθηκε να είναι κοντά μας, μεταφέροντάς μας τις ευλογίες και τη χάρη του Θεού φωτίζοντας το νου, ζεσταίνοντας τις καρδιές και εμπνέοντας τις ψυχές όλων μας με το λόγο του.

Στο πλαίσιο του α΄ μέρους του Συνεδρίου, κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του κ. Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Υποπλοιάρχου ΛΣ Κυριάκου Παπαδόπουλου.

Επιπρόσθετα, ιδιαίτερα θετική αίσθηση δημιούργησε η αναλυτική ομιλία τόσο του κ. Υπουργού Ναυτιλίας όσο και του κ. Αρχηγού Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ. για τον Οργανισμό που υπηρετούμε αλλά και οι αναφορές τους στην δράση της ΠΕΑΛΣ.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Υπουργός, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της ΠΕΑΛΣ, εξήρε το έργο της ΠΕΑΛΣ, δήλωσε ότι είναι χαρά και τιμή να παρευρίσκεται στο Συνέδριο και να έχει την δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις με τους Αξιωματικούς Λ.Σ., με ανθρώπους που στερήθηκαν πολλά σε προσωπικό επίπεδο για την δημόσια ασφάλεια και συνεχάρη την ΠΕΑΛΣ για την προσπάθειά της.

Όπως τόνισε, στηρίζει – και πάντα στήριζε – και ενθαρρύνει και υπερασπίστηκε το δικαίωμα στο συνδικαλισμό των υπηρετούντων στις Ε.Δ. και τα Σ.Α.. Όπως είπε η κυβέρνηση θεωρεί την συνδικαλιστική δράση των ενστόλων ως θεμελιώδες στοιχείο εκδημοκρατισμού και επίλυσης των ζητημάτων των ενστόλων.

Τα προβλήματα που τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΕΑΛΣ στην ομιλία του είναι γνωστά, είπε,  και η πολιτική Ηγεσία καταβάλλει και θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή τους.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην καταβολή των αναδρομικών μας και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της ΠΕΑΛΣ για ζητήματα που ο Πρόεδρος ανέφερε στην ομιλία του, δήλωσε ότι υπέγραψε την ΚΥΑ με τον Υπουργό Μεταφορών για την ελεύθερη μετακίνηση των στελεχών με τα ΜΜΜ και αναμένεται η υπογραφή του Υπουργού Οικονομικών.


Τόνισε δε στον κ. Πρόεδρο ότι είναι δίκαιο το αίτημα της ΠΕΑΛΣ και ήδη έχει υπογράψει τη νομοθετική ρύθμιση ώστε να καλυφθεί το μεταβατικό διάστημα μέχρι την αποφοίτηση των πρώτων Δοκίμων Σημαιοφόρων και Λ/Φ, να καλυφθεί το κενό αυτό και το Σώμα να λειτουργεί απρόσκοπτα.

Επίσης, επεσήμανε οτι όπως σωστά αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΠΕΑΛΣ στα ασφαλιστικά ζητήματα και σε αυτά της υγειονομικής περίθαλψης έχει υπογράψει απόφαση μετακίνησης κονδυλίων ώστε απόλυτα να παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σε ότι αφορά στη μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης για την εισαγωγή μέσω Πανελληνίων, ανέφερε στον κ. Πρόεδρο ότι γνωρίζει την διαφωνία της ΠΕΑΛΣ ως προς τους Αξιωματικούς αλλά θεωρεί ότι το πέρασμα του χρόνου θα δείξει ότι οι προθέσεις της Κυβέρνησης είναι αγαθές και κινούνται στην κατεύθυνση της αναβάθμισης του Σώματος.

Τέλος, ευχαρίστησε από το βήμα, τους Αξιωματικούς και όλα τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην πατρίδα.

Δημοσιογραφική κάλυψη των εργασιών του συνεδρίου πραγματοποίησαν τοπικά μέσα στα οποία πραγματοποίησαν δηλώσεις τόσο ο Πρόεδρος της ΠΕΑΛΣ κ. Πασσάκος Σπυρίδων όσο κι ο κ. Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτης Κουβέλης.

Βασικό στοιχείο των εργασιών του Συνεδρίου πέραν του απολογισμού της δράσης της Ένωσης υπήρξε ο γόνιμος προβληματισμός και η ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων για τα ζητήματα που απασχολούν τους Αξιωματικούς ΛΣ και τον Οργανισμό που καλούνται να υπηρετήσουν και η εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων μέσα από δημιουργικό διάλογο για την ανάδειξη των προκλήσεων του μέλλοντος.

Κεντρικό μήνυμα στην εναρκτήρια ομιλία του Πρόεδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος κ. ΠΑΣΣΑΚΟΣ Σπυρίδωνα ήταν:

«η ΠΕΑΛΣ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να υπάρχει το Λ.Σ., οι Αξιωματικοί Λ.Σ. που το διοικούν και οι Υπαξιωματικοί Λ.Σ. και Λιμενοφύλακες  που μας στηρίζουν και το στηρίζουν και στο μέλλον”.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του έστειλε ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση με μια φράση, την οποία χρησιμοποιεί συχνά:
Το ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ είναι και ιδέα…..! “Και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν”»