13.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ1000 λουλούδια για το 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης

1000 λουλούδια για το 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης

25000 φυτά μοίρασαν ο ΤΙΤΑΝ και η ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη

Του Ηλία Προύφα

Η ΧΑΝΘ και το εργοστάσιο Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου, πραγματοποίησαν μία σειρά από οικολογικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη φύση και το περιβάλλον.

Υλοποιώντας τη δράση ”Έχεις τη φύση στο χέρι σου, οι εργαζόμενοι των δύο εταιρειών μοίρασαν περισσότερα από 25.000 φυτά σε 50 σχολεία της Θεσσαλονίκης, προτρέποντας μαθητές και εκπαιδευτικούς να φυτέψουν το δικό τους λουλούδι στον χώρο του σχολείου ή στις οικίες τους, δημοσιοποιώντας, εάν το επιθυμούν, τη δράσης τους, στο διαδικτυακή ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε ειδικά για τον σκοπό αυτό.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, μέρος των φυτών μοιράστηκαν στο υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων 424 ΓΣΝΕ, ΑΧΕΠΑ, Παπαγεωργίου και Παπανικολάου ως ένα ελάχιστο ευχαριστώ για τη συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ χιλιάδες φυτά δόθηκαν σε κατοίκους της Θεσσαλονίκης, σε δυο ανοικτές εκδηλώσεις στην Πλατεία της Χ.Α.Ν.Θ. και στον Λευκό Πύργο.

Στο 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης πολυμελής αντιπροσωπεία του ΤΙΤΑΝ, με επικεφαλής το διευθυντή παραγωγής τσιμέντου και δομικών υλικών Κωνσταντίνο Νικολάου, τον προϊστάμενο της οικονομικής και διοικητικής υπηρεσίας Ανέστη Σελεγγίδη, εργαζόμενους και εθελοντές της ΧΑΝΘ, μοίρασαν 1000 γλαστράκια με φυτά, στη Διοίκηση, τους εργαζόμενους, εξωτερικούς ασθενείς και συνοδούς τους.

Παρόν στη δράση ο Διευθυντής του Νοσοκομείου, Ταξίαρχος Γεώργιος Γκούβας, ευχαρίστησε τους διοργανωτές της οικολογικής δράσης, οι Υποδιευθυντές Ταξίαρχος Απόστολος Μιχαηλίδης και Συνταγματάρχης Φιλόθεος Γκιουρτζίδης και η Διευθύντρια Νοσηλευτικής υπηρεσίας, Συνταγματάρχης Μαρία Πουρτζιτάκη.