13.3 C
Athens
Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΌχι στη δωρεάν εργασία - μην εγκαταλείπετε το προσωπικό σας - η...

Όχι στη δωρεάν εργασία – μην εγκαταλείπετε το προσωπικό σας – η ιστορία κρίνει

ΘΕΜΑ : Διάθεση Προσωπικού σε Αεροδρόμια και Λιμάνια

α. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1023/25.6.2020 έγγραφό μας

β. Ερώτηση 7728/26.6.2020 της Βουλής των Ελλήνων

γ. Ερώτηση 7739/26.6.2020 της Βουλής των Ελλήνων

δ. Υπ΄ αριθμ. Φ.800/214028/Σ.3434/2016 απόφαση κ. ΥΕΘΑ (ΦΕΚ Β΄ 129, «Έγκριση Γενικού Κανονισμού Κοστολόγησης»)

Αξιότιμοι κοι Υπουργοί.

Με το (α) σχετικό έγγραφό μας είχαμε εκφράσει, μεταφέροντας την αντίδραση των ίδιων των στελεχών, την αντίθεσή μας στη διάθεση στρατιωτικών (αξκών – υπξκών υγειονομικού) για τη στελέχωση σημείων εισόδου της Χώρας, προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιο των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Υγείας δειγματοληπτικού ελέγχου για COVID-19 σε επισκέπτες.

Η αντίθεσή μας αυτή ενισχύθηκε ήδη με τα (β) και (γ) ερωτήματα κ.κ. βουλευτών του Ελληνικού κοινοβουλίου, αναδεικνύοντας το θέμα σε μείζον θέμα ηθικής τάξης, αλλά απ΄ ότι φαίνεται οι αποφάσεις ήδη έχουν παρθεί και το σχέδιο υλοποιείται, αφού ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς το ανακοίνωσε, κατά δημοσιεύματα, από τη Μυτιλήνη.

Απορίας άξιον, τουλάχιστον για την Ομοσπονδία μας και τους χιλιάδες εν ενεργεία στρατιωτικούς που παρακολουθούν να διευρύνονται οι εργασίες στις οποίες καλούνται συνάδελφοί μας να συνδράμουν προς ενίσχυση του κρατικού μηχανισμού, ελλείψει προφανώς επάρκειας των ειδικοτήτων που θα καλύψουν, πέραν και εκτός της αποστολής τους, παραμένει, γιατί στα έγγραφα, τουλάχιστον εντός του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δεν αναγράφεται ως σχετικό η υποχρέωση αφ΄ ενός του ΥΠΕΘΑ να ζητήσει και αφ΄ ετέρου των άλλων φορέων να πληρώσουν τα κόστη που απαιτούνται για το προς διάθεση προσωπικό και μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως τούτα αναλυτικά αναφέρονται στη (δ) σχετική.  

Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα παραμείνουμε στις επάλξεις, μέχρι να αντιληφθούν άπαντες ότι το στελεχικό δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν μπορεί να αποτελεί δεξαμενή εργαζομένων μηδενικού κόστους προς κάλυψη αναγκών μιας Πολιτείας με ελλείψεις. Εφόσον η διάθεση προσωπικού και μέσων δεν μπορεί να αποφευχθεί, τουλάχιστον το ΥΠΕΘΑ ας εισπράξει από τα άλλα Υπουργεία τα κατά την οικεία νομοθεσία οφειλόμενα, ώστε να έρθει επιτέλους αυτή η πολυπόθητη στιγμή που ο Έλληνες στρατιωτικός θα δει να πιστώνεται στον λογαριασμό του η οφειλόμενη από την Πολιτεία από 1.1.2017 αποζημίωση για τη νυκτερινή του απασχόληση.

Αξιότιμε κε Υπουργέ Εθνικής Άμυνας.

Θα προτιμούσαμε να ακούσουμε ειλικρινώς και ευθέως από τα χείλη σας ότι προτίθεστε να μας διαθέσετε σε άλλα Υπουργεία, παρ΄ ότι ουδέποτε ερωτούνται τα ίδια τα στελέχη και όχι από τα χείλη του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και εκ των υστέρων. Ενεργοποιήστε τη (δ) σχετική υπουργική απόφαση. Ζητήστε και εισπράξτε τα οφειλόμενα από τη διάθεση του προσωπικού σας, για να αποδώσετε τα οφειλόμενα στο ίδιο το προσωπικό σας. Σας διακρίνει η ευθύτητα και η δικαιοσύνη. Μην εγκαταλείπετε το προσωπικό σας. Μην επιτρέψετε σε οποιονδήποτε να αντλεί εργαζομένους από μια δεξαμενή που θεωρεί ότι μπορεί να το κάνει. Οι πάλαι ποτέ εποχές της απλήρωτης εργασίας έχουν γραφτεί στα μαύρα κατάστιχα. Μην γυρίσουμε σε αυτές τις εποχές. Η ιστορία θα κρίνει.  

Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/ους κοινοποιείται το παρόν έγγραφό μας, παρακαλούνται όπως ελέγξουν, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, εάν υπολογίσθηκε το της διάθεσης προσωπικού και μέσων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας προς τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Υγείας για την εν θέματι εργασία, αιτούμενοι να κατατεθούν έγγραφα στο Ελληνικό κοινοβούλιο από το οποίο να προκύπτει με σαφήνεια η συλλογή, καταγραφή, κατάταξη και επιμερισμός των υπόψη δαπανών.

ΠΟΕΣ 1028/2020 ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ by ΠΟ ΕΣ on Scribd