13.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘΡΗΣΚΕΙΑΌταν στελέχη των ΕΔ έκαναν δωρεές στην πιο high-tech Εκκλησία της Ελλάδος

Όταν στελέχη των ΕΔ έκαναν δωρεές στην πιο high-tech Εκκλησία της Ελλάδος

Του Ηλία Προύφα

Η πιο high-tech εκκλησία στην Ελλάδα, είναι ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου και βρίσκεται στην αρχή της οδού Βόλου στη Λάρισα.

Πρόκειται για ένα ναό που χάρη στις πρωτοποριακές ιδέες του Προϊστάμενου Ιερέα του Ναού, Αρχιμανδρίτη π. Νικηφόρου Κοντογιάννη, έχει θέσει την τεχνολογία στη διάθεση των πιστών.

Οθόνη μετάδοσης της θείας λειτουργίας στο προαύλιο του ναού, διαδικτυακή μετάδοση, φωτοκύτταρο μέτρησης του αριθμού των πιστών κατά την είσοδο αλλά και εικονικό άναμμα κεριού, με ψηφιακή καταγραφή ονομάτων για μνημόνευση, ζώντων και κεκοιμημένων, είναι ορισμένες από τις… high-tech παροχές – διευκολύνσεις.

Υπέρμαχος των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού, ο π. Νικηφόρος, έχει έρθει επίσης σε συμφωνία με κοντινό φαρμακείο, έτσι ώστε ο ναός να παρέχει δωρεάν rapid test για όσους θέλουν να μπουν στην εκκλησία και δεν έχουν χρήματα.

Μεγάλο είναι και το φιλανθρωπικό έργο του ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος συγκεντρώνει αρκετές δωρεές που πραγματικά πιάνουν τόπο.

Από τους πρώτους δωρητές του ναού , πριν χρόνια, όταν δεν ήταν τόσο δημοφιλής, ήταν ”χακί” συνδικαλιστές της ΕΣΠΕ Λάρισας, όπως οι δραστήριοι Σωτήρης Ντέλλας, Γιάννης Στεργιούλης και άλλοι, οι οποίοι παρέδιδαν δωρεές στον π. Νικηφόρο, ο οποίος τις διένειμε σε αναξιοπαθούντες Λαρισαίους.

Είναι πραγματικά σημαντικό το έργο του Ιερού Ναού, τον οποίο μπορούν να επισκεφθούν διαδικτυακά όλοι οι αναγνώστες και να ανάψουν με το πληκτρολόγιο το κερί τους, κάνοντας κλικ ΕΔΩ