13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΌπου δεν πάει ο Δήμος και η ΔΕΗ αναλαμβάνει ο Στρατός

Όπου δεν πάει ο Δήμος και η ΔΕΗ αναλαμβάνει ο Στρατός

Του Ηλία Προύφα

Στα ΣΟΑ Αξιωματικών του Γ’ΣΣ, στο Πεδίον του Άρεως, περιμετρικά υπάρχουν μεγάλα δένδρα, τα οποία ανήκουν στην υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Θεσσαλονίκης και επειδή κλαδιά περιπλέκονται στα καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος, είναι αρμοδιότητα και της ΔΕΔΔΗΕ. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν ακήκουν στο Στρατό.

Τα δέντρα ακολουθώντας τη φυσική τους πορεία μεγάλωσαν και μεγάλωσαν αρκετά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα, ειδικά το τελευταίο διάστημα με τους ισχυρούς ανέμους που έπληξαν την περιοχή. Μεγάλος κίνδυνος για πεζούς, οδηγούς, ακόμη και καταναλωτές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι οχλήσεις στο Δήμο πολλές, αλλά ανταπόκριση καμία, οπότε όπως συμβαίνει συνήθως αναλαμβάνει ο Στρατός.

Συνεργεία λοιπόν του Μηχανικού από το Γ’ΣΣ, βρίσκονται αυτή την ώρα στο χώρο, εντός και εκτός των ΣΟΑ, όπου για ακόμη φορά ο Στρατός Ξηράς, βγάζει το ”φίδι από την τρύπα”, κόβοντας τα επικίνδυνα μεγάλα κλαδιά δέντρων.

Μάλιστα στο χώρο και συγκεκριμένα στο δημόσιο δρόμο, βρίσκεται και ο Ταξίαρχος Ακρίβος του Μηχανικού, ο οποίος ευγενέστατος ο άνθρωπος, μαζί με τα στελέχη ζητούν από τους οδηγούς να μην παρκάρουν έως ότου ο Στρατός τελειώσει το κλάδεμα.

Ούτε καν η δημοτική αστυνομία δεν πήγε να ρυθμίζει την κυκλοφορία.

Είπαμε κοινωνική προσφορά, αλλά όχι κι έτσι…