13.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΌλη η αλήθεια για τα ''χακί'' tablets που θα δοθούν σε στρατιώτες

Όλη η αλήθεια για τα ”χακί” tablets που θα δοθούν σε στρατιώτες

Του Ηλία Προύφα

Πολύς ντόρος έγινε τις τελευταίες ημέρες για το πρόγραμμα αναβάθμισης ψηφιακών δεξιοτήτων στην στρατιωτική θητεία και το κόστος του, που εξήγγειλε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα για τη στρατιωτική θητεία, το οποίο θα παρέχει πιστοποιημένες δεξιότητες σε οπλίτες θητείας, που εκτός την προετοιμασία τους ως μαχητές, θα προετοιμάζονται ως εξειδικευμένοι πολίτες και για την περίοδο της ειρήνης, κάτι που γίνεται σε όλους τους εξελιγμένους στρατούς.

Όχι χαμένος χρόνος, όπως συνηθίζεται να αποκαλείται από τους πολίτες, αλλά περίοδος για ευκαιρίες επαγγελματικής απασχόλησης στους νέους της χώρας μας, κυρίως στα παιδιά φτωχών οικογενειών, τα οποία λόγω οικονομικής στενότητας δε θα είχαν ποτέ τη δυνατότητα, να βγουν εξειδικευμένα στην αγορά εργασίας.

Πλέον με τις καινοτόμες εξαγγελίες του ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια, ο Στρατός θα δίνει χωρίς διακρίσεις, τα ίδια εφόδια, σε όλα τα παιδιά των Ελλήνων πολιτών.

Και για να έρθουμε στο ”ρεζουμέ” και στις απορίες περί κόστους, αυτό που πληροφορηθήκαμε είναι ότι, τα 50 εκατομμύρια του προϋπολογισμού για τη συγκεκριμένη δράση, αφορούν όχι 10.000 άλλα 50.000 tablets.

Μέσα σε αυτό το ποσό περιλαμβάνεται επίσης η συγγραφή περισσότερων από 200 μαθημάτων, οι πιστοποιήσεις- πτυχία, τα μαθήματα και γενικότερα όλο το εκπαιδευτικό πακέτο κατάρτισης. Τα δε κονδύλια αυτά είναι με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης μέσω του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για αμυντικές δαπάνες!

Όσον αφορά τον αντίκτυπο στην κοινωνία, ας ερωτηθούν οι γονείς και τα παιδιά των φτωχών οικογενειών…