13.3 C
Athens
Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ''Ψήνεται'' οικονομική ενίσχυση στους στρατιωτικούς μετά από πιέσεις Παναγιωτόπουλου, συνδικαλιστών και στελεχών

”Ψήνεται” οικονομική ενίσχυση στους στρατιωτικούς μετά από πιέσεις Παναγιωτόπουλου, συνδικαλιστών και στελεχών

Του Ηλία Προύφα

Η χορήγηση του ειδικού επιδόματος των 600 ευρώ σε Αστυνομικούς και Λιμενικούς και των 470 σε Πυροσβέστες, έχει προκαλέσει την οργή και αγανάκτηση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δικαίως οι στρατιωτικοί, οι οποίοι πάντα πρωτοστατούσαν στη φύλαξη των συνόρων, αισθάνονται αδικημένοι από την εξαίρεσή τους από το ειδικό επίδομα των 600 ευρώ.

Αυτό που ζητούν είναι να υπάρξει τροποποίηση και τα 600 ευρώ να χορηγηθούν και σε όλους τους στρατιωτικούς.

Προς αυτή την κατεύθυνση όπως μαθαίνουμε τάσσεται και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος πραγματικά πιέζει στο υπουργείο οικονομικών, καθώς και σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που θεωρούν δίκαιο το αίτημα των στελεχών.

Πιέσεις ασκούνται και από τους ”χακί” συνδικαλιστές των δύο ομοσπονδιών ΠΟΜΕΝΣ και ΠΟΕΣ, καθώς και από Σωματεία Στρατιωτικών, όπως του ΣΑΣΜΥ, του ΣΟΕΔ, με την κοινοποίηση εύστοχης επιστολής του Προέδρου της Δημήτρη Κοντούρη, στην πολιτική ηγεσία και τον Πρωθυπουργό.

Όλες οι ενέργειες που έχουν έχουν γίνει αλλά κυρίως η οργή και η αγανάκτηση των στελεχών φαίνεται πως έκαναν την κυβέρνηση να το ξανασκεφτεί.

Οι πληροφορίες που φθάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία αυτό τουλάχιστον αναφέρουν και μένει να αποδειχθεί στην πράξη. Μάλιστα χαρακτηριστική είναι η αναφορά της Κυριακάτικης έκδοσης της Εφημερίδας RealNews, η οποία έγραψε το παρακάτω σχόλιο: