13.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΨάχνουν για μακάκες;;;

Ψάχνουν για μακάκες;;;

Του Ηλία Προύφα

Στην αρχή έκαναν κρούση λέγοντας, ότι θα δημιουργήσουν αυτόνομα Διοικητικά Συμβούλια, ανά περιφερειακή ενότητα, έπειτα το ξανασκέφθηκαν ότι μπορεί να μην ”ελέγχουν” το σύστημα και κάνοντας δεύτερες σκέψεις, είπαν ότι θα ορισθούν επιτροπές. Δηλαδή ”κορόιδα” που θα τρέχουν για τους ”γνωστικούς”.

Μέχρι να κατασταλάξουν θα έχουν αλλάξει τουλάχιστον πέντε – έξι γνώμες.

Αυτά και όχι μόνο όπως ακούμε συμβαίνουν στο υπό ίδρυση ”χακί” Βασίλειο της …Δανιμαρκίας, ή για να είμαστε πιο ακριβείς σε υπό ίδρυση αστικής μορφής, συλλογιακή – ενωσιακή, αλλά όχι συνδικαλιστική, δράση στρατιωτικών.

Οι διεργασίες και οι διαβουλεύσεις δίνουν και παίρνουν, με την κατάσταση να θυμίζει ολίγον από την παλαιά αλλά πάντα επίκαιρη και ωφέλιμη ιστορία, του γεφυριού της Άρτας…

Εάν μπορούμε να κάνουμε μια πρόβλεψη με αυτά που ακούμε, θα στοιχηματίζαμε, ότι η Βυζαντινολογία, η ίντριγκα και κυρίως η μεταξύ των πρωτεργατών καχυποψία, όχι θα γκρεμίσει, αλλά δε θα επιτρέψει να στηθεί καν το μεγαλεπήβολο οικοδόμημα.

Πάντως η φράση που μας μεταφέρουν στελέχη που τους έγινε ”κρούση”, είναι η εξής, ”Ψάχνουν για …μακάκες;;;”

Υ.Γ: Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι πολύ σωστά, οι δύο νόμιμες συνδικαλιστικές ομοσπονδίες των ΕΔ, η ΠΟΜΕΝΣ και η ΠΟΕΣ και ξεχωριστά διοικητικά συμβούλια έχουν ανά ένωση περιφέρειας η πόλης και ξεχωριστά ταμεία.