13.3 C
Athens
Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΧωρίς τα εορταστικά γκρουπ του ΓΕΕΘΑ το 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης

Χωρίς τα εορταστικά γκρουπ του ΓΕΕΘΑ το 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης

Του Ηλία Προύφα

Το 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης, σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος στην πανδημία του κορονοϊού , από όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας.

Όλο το προσωπικό υπερβάλοντας εαυτό, συμβάλει όπως οφείλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση της πανδημίας , νοσηλεύοντας στρατιωτικούς, απόστρατους, ακόμη και πολίτες από διάφορα νοσοκομεία της χώρας.

Ότι οφείλει το προσωπικό το πράττει στο ακέραιο και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία επί αυτού.

Το διαπίστωσε πρόσφατα ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΘΑ Αντώνης Οικονόμου, που επισκέφθηκαν το νοσοκομείο.

Χωρίς να είναι κλεισμένα στα γραφεία και τις κλινικές όλα ανεξαιρέτως τα στελέχη, από φόβο για τον κορονοϊό, κάνοντας μόνο guest star εμφανίσεις, έχουν ριχτεί στη μάχη με αυταπάρνηση.

Ωστόσο αυτό το προσωπικό για το οποίο μίλησαν υπουργοί και υφυπουργοί με τα καλύτερα λόγια, έκαναν ρεπορτάζ τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας, βγήκαν φωτογραφίες και κορυφαία πλάνα από το 300 ΚΥΜΕ, δεν θα πάρει τα εορταστικά γκρουπ του ΓΕΕΘΑ.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά. Όλοι οι στρατιωτικοί σύμφωνα με τη διαταγή του ΓΕΕΘΑ, θα πρέπει να ενταχθούν σύμφωνα με τις επιθυμίες τους αλλά και τις ανάγκες των σχηματισμών και των μονάδων σε δύο εορταστικά γκρουπ.

Το πρώτο από σήμερα έως και τις 28 Δεκεμβρίου 2020 και το δεύτερο από τις 29 Δεκεμβρίου έως τις 10 Ιανουαρίου 2020.

Τι ισχύει για το 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης; 6 ημέρες ρεπό Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά, μαζί με τις αργίες.

Ποια είναι η θέση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, αρμόδιου για τα στρατιωτικά νοσοκομεία, Αλκιβιάδη Στεφανή για το θέμα;

Ποια είναι η θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος εξέδωσε τη διαταγή για τα γκρουπ για το θέμα;

Ποια είναι η θέση ”χακί” συνδικαλιστών για το θέμα;

Από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία προς το παρόν, απορίας ψάλτου βήξ…

Αναμένουμε τις όποιες απαντήσεις του ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ.