13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΧορήγηση επιδόματος παραμεθόριων περιοχών

Χορήγηση επιδόματος παραμεθόριων περιοχών

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα: Χορήγηση επιδόματος παραμεθόριων περιοχών

Σύμφωνα με το νόμο 4472/2017 και συγκεκριμένα στην περίπτωση Ε του άρθρου 127 του Κεφαλαίου Β΄, αναφέρεται ότι: «Στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος που υπηρετούν εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (μόνο πρώην Ν. Δωδεκανήσου), καθώς και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στις Μονάδες Προκαλύψεως της ηπειρωτικής μεθορίου (Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης), στη νήσο Σκύρο και τις τοπικές κοινότητες Ζίρου και Παλαιοκάστρου του Δήμου Σητείας, χορηγείται μηνιαίο επίδομα ύψους εκατό (100) ευρώ».

Με πρόσφατα έγγραφα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ.), αλλά και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ), γίνεται γνωστό ότι το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, που υπηρετεί στο 15ο Σύνταγμα Πεζικού «XV ΜΠ» δεν λαμβάνει το επίδομα παραμεθορίου περιοχής, σε αντίθεση με το προσωπικό που υπηρετεί στο 574 Μ/Π ΤΠ της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας και λαμβάνει το επίδομα αυτό.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε και το προσωπικό που υπηρετεί στο 15ο Σύνταγμα Πεζικού «ΧV ΜΠ» να λαμβάνει το επίδομα παραμεθορίου περιοχής, όπως προβλέπει ο προαναφερόμενος νόμος;

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος
Παφίλης Θανάσης
Στολτίδης Λεωνίδας