13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΧαρδαλιάς: Το ΥΠΕΘΑ και φέτος δίπλα στους κατοίκους ακριτικών νησιών

Χαρδαλιάς: Το ΥΠΕΘΑ και φέτος δίπλα στους κατοίκους ακριτικών νησιών

Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας γνωστοποιείται η συνέχιση του προγράμματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τους κατοίκους των μικρών νησιών, «Υγειονομική Μέριμνα για όλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις», κατά το έτος 2023.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, με μέριμνα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, διακλαδικό κινητό κλιμάκιο Στρατιωτικών Ιατρών (διαφόρων ειδικοτήτων) και Νοσηλευτών των Ενόπλων Δυνάμεων θα επισκεφθούν το σύμπλεγμα των νησιών Τήλου, Νισύρου και Χάλκης, από 28 Απριλίου έως και 2 Μάϊου 2023.

Αντίστοιχες αποστολές θα προγραμματιστούν κατά το δεύτερο και το τρίτο τετράμηνο τρέχοντος έτους, σε συμπλέγματα μικρών νησιών του Αιγαίου.

O Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο συνέχισης της δράσης, δήλωσε: «Πάγια επιδίωξη της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι η μέριμνα για τη διασφάλιση και ενίσχυση των αγαθών, όπως είναι και η υγεία. Με αίσθημα ευθύνης, απέναντι στους Ακρίτες μας που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες συνθήκες διαβίωσης εμείς είμαστε, και θα συνεχίσουμε να είμαστε, δίπλα τους. Στόχος μας η ασφάλειά τους, σε όλα τα επίπεδα. Και η υγεία, είναι ασφάλεια, είναι αγαθό.».